Ion Țiriac, singurul om care poate aduce Formula 1 în România! Ce condiții infernale a cerut Bernie Ecclestone, fostul boss F1

Ion Țiriac, singurul om care poate aduce Formula 1 în România! Ce condiții infernale a cerut Bernie Ecclestone, fostul boss F1
Bernie Ecclestone este omul care a transformat Formula 1 într-o afacere de mari proporții

România ar putea fi țară gazdă în sezonul de Formula 1! Candidat la Primăria Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu a explicat cum ar putea fi îndeplinit visul românilor pasionați de automobilism. Totul s-ar face pe baza relației de prietenie dintre Ion Țiriac și Bernie Ecclestone, fostul șef al „Marelui Circ”.

Ajuns la 89 de ani, britanicul păstrează o influență uriașă în lumea F1. Dar mai sunt și alte condiții, de-a dreptul draconice. Iar prima este legată de bani. Ecclestone obișnuia să treacă mare parte din încasările generate de cursă către Formula One Group, firma pe care o conducea. Apoi ar mai fi și problema de infrastructură, care ar avea nevoie de serioase îmbunătățiri.

Tăriceanu a subliniat importanța lui Ion Țiriac: „Ecclestone nu stă de vorbă cu oricine”

„Am discutat cu Bernie Ecclestone. Ion Țiriac e într-o relație foarte apropiată cu el, ne-am întâlnit la finala Campionatului Mondial de Fotbal de la Berlin. Am înțeles de la Bernie o chestie simplă de tot. Banii de pe bilete îi ia el, publicitatea o încasează el, cateringul îl face el. Totul merge la el! L-am întrebat: «Și noi, statul român, Guvernul care oganizează»? Mi-a zis că noi ne alegem cu cursa. E un mare eveniment public pentru spectatori, dar și un eveniment de PR pentru țara care-l organizează. Câștigurile materiale vin din alte părți, din turism, din industria hotelieră. O condiție preliminară e să ai o infrastructură hotelieră care să primească echipele de Formula 1. Sunt 11 echipe care vin cu zeci de persoane, ei trebuie găzduiți undeva. Nu poți să-i duci într-un loc în care ai două hoteluri. Ăia nu stau la hotel de 3 stele, să fie foarte clar”, a povestit Tăriceanu, la GSP Live.

Bernie Ecclestone

Tăriceanu a ținut să explice și cât de strânsă este legătura dintre Bernie Ecclestone și Ion Țiriac, doi dintre cei mai bogați oameni din Europa. Și a subliniat că sosirea F1 în România s-ar putea face exclusiv cu ajutorul fostului tenismen.

„Ion Țiriac nu voia să-și asume un rol financiar, dar era important să ai pe cineva care să-ți deschidă o ușă. La vremea respectivă, Ecclestone nu stătea cu oricine de vorbă. Țiriac este unul dintre oamenii foarte cunoscuți în lumea sportivă. Fiind prieten cu Ecclestone, e foarte respectat în Formula 1. El are un simț al afacerilor foarte bine dezvoltat și ar fi un om care ar putea să consilieze Guvernul României, care ar fi ăla, pentru un astfel de proiect” , a mai spus Tăriceanu pentru sursa citată.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI