Video Accident cumplit în Formula 1! Pilotul a fost dus de urgență la spital, după ce mașina a fost cuprinsă de flăcări

Video Accident cumplit în Formula 1! Pilotul a fost dus de urgență la spital, după ce mașina a fost cuprinsă de flăcări
Accident cumplit în Formula 1, la Bahrain

Accident cumplit în chiar primul tur de circuit din Marele Premiu al Bahrainului, etapa a 15-a a calendarului de Formula 1. Romain Grosjean, pilotul celor de la Haas, a pierdut controlul în virajul trei. La doar câteva secunde după start, mai multe monoposturi au căutat trasa ideală. Grosjean a părăsit circuitul și s-a lovit de gardul protector format din cauciucuri. Dar monopostul său, care se aprinsese ușor după un contact în cursă, a luat foc imediat după contactul cu cauciucurile.

Romain Grosjean, transportat de urgență la spital, cu elicopterul. Dar este în afara oricărui pericol

Scena cu mașina în flăcări a lui Romain Grosjean i-a îngrozit pe toți cei prezenți. Dar francezul a scăpat miraculos, după ce a reușit să iasă la timp din monopostul său. Ba chiar mai mult, Grosjean nu a avut nevoie de îngrijiri medicale amănunțite. La doar câteva minute după accident, Romain Grosjean stătea în picioare și purta o conversație cu medicul venit imediat în zona de impact.

Grosjean a fost salvat de noul sistem Halo, echipamentul de protecție rezistent la foc, dar și intervenția rapidă. A fost ajutat să iasă din monopost de doi stewarzi aflați pe traseu. Totuși, ca măsură de prevenție, organizatorii au decis ca Romain Grosjean să fie transportat de urgență la spital, cu elicopterul.

„Romain are câteva arsuri minore pe mâini și glezne, după impactul îngrozitor. Dar în rest este OK. A fost transportat de urgență la spital, pentru mai multe investigații”, au anunțat cei de la Haas, pe contul de Twitter. Organizatorii au ridicat steagul roșu imediat după accidentul lui Grosjean, iar cursa a fost întreruptă pentru 45 de minute.

Romain Grosjean, 34 de ani, este unul dintre veteranii din Formula 1. Francezul este născut în Geneva, Elveția. În 2010 a participat și la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, dar a fost nevoit să abandoneze. Este fost campion de Formula 3 și GP 2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI