Directorul Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Fundeni, trimis în judecată de DNA. Irinel Popescu ar fi dat mită

Directorul Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Fundeni, trimis în judecată de DNA. Irinel Popescu ar fi dat mită
Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată pentru că ar fi încercat să dea șpagă de 100.000 de euro

Directorul Centrului de Chirurgie și Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Irinel Popescu, le-ar fi promis procurorilor DNA suma de 100.000 de euro. În schimbul acestei sume, directorul cerea să ridice sechestrele și să dispună soluții de netrimitere în judecată, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Irinel Popescu, trimis în judecată pentru șpagă

Directorul Centrului de Chirurgie și Transplant Hepatic din Fundeni este urmărit de DNA și în alte dosare. Recent, procurorii au anunțat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de liberate, a medicului. Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, medicul le-ar fi promis organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, suma de 100.000 de euro.

Irinel Popescu era anchetat într-un alt dosar DNA, în care avea sechestru pe bunurile mobile și imobile pentru un prejudiciu de peste 8 milioane de euro. În acest dosar, medicul este acuzat de luare de mită. Pe data de 31 martie 2021, acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită.

Medicul, alături de Vasile Ciurchea, ar fi încheiat o serie de acte adiționale ce ar fi permis atribuirea unor contracte supraevaluate, în mod ilegal. Prejudiciul provocat de foștii președinți ai Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate ar fi în jur de 8,4 milioane de euro.

Șeful ITM Ilfov, reținut de DNA pentru luare de mită

George Gavrilă, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov, a fost reținut de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Potrivit DNA, pe 6 decembrie au fost efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate pe raza municipiului București și a județele Prahova și Ilfov.

Aceștia au precizat că, șeful ITM Ilfov, a acceptat o sumă de bani de la administratorul unei firme, pentru el și pentru Neagu Iulia Răzvan, membru al comisiei de recepție. În schimbul banilor, ITM Ilfov ar fi trebui să atribuie în mod preferențial un contract de lucrări.

Cei doi trebuiau să primească banii în trei tranșe, pe 6 octombrie, 8 noiembrie și 6 decembrie. Pe 6 decembrie au primit cea de-a treia tranșă, fiind prinși în flagrant de procurorii DNA. Suma de bani reprezenta 7% din valoarea celor trei facturi plătite de ITM Ilfov firmei respective, contractul atribuit fiind în valoare de peste 200.000 de lei.

”Tot în legătură cu respectivul contract, la data de 02 iulie 2021, în calitate de ordonator de credite al I.T.M. Ilfov, Gavrilă George i-ar pretins aceluiași administrator de firmă, pentru o altă persoană, foloase necuvenite constând în servicii de încărcare și transport ale unor deșeuri de la locuința acesteia. La data de 08 iulie 2021, firma respectivă ar fi efectuat serviciile respective în folosul persoanei beneficiare”, se arată în comunicatul DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI