Dincă plănuia de două luni răpirea Luizei Melencu. Detalii de ultimă oră din dosarul Caracal

Dincă plănuia de două luni răpirea Luizei Melencu. Detalii de ultimă oră din dosarul Caracal
Dincă plănuia de două luni răpirea Luizei Melencu. Detalii de ultimă oră din dosarul Caracal

Rechizitoriul din dosarul Caracal conține zeci de file de discuții ale lui Gheorghe Dincă cu colegii săi de celulă. Documentul întocmit de procurorii DIICOT relevă faptul că, printre altele, Dincă a plănuit cu două luni înainte răpirea Luizei Melencu.

 

Dincă plănuia de două luni răpirea Luizei Melencu

Potrivit adevărul.ro, rechizitoriul întocmit de către procurorii DIICOT în cazul Caracal începe cu prezentarea inculpaților: Gheorghe Dincă zis ”Popicu”, în vârstă de 66 de ani, fără antecedente penale, pensionar, și Ștefan Risipițeanu, zis și Fănică, în vârstă de 46 ani, fără antecedente penale, fără ocupaţie.

Documentul scoate la iveală încă de la bun început cum tânăra a fost răpită și cum a ajuns Fane Risipițeanu să o vadă.

”În momentul în care a coborât din autoturism şi se pregătea să închidă porţile la loc, inculpatul a fost surprins de inculpatul RISIPIŢEANU ŞTEFAN zis ”Fănică”, vecinul şi prietenul său, care îl ajuta sporadic la munci în gospodărie şi care ajunsese acolo inopinat. Aceasta era singura persoană căreia inculpatul DINCĂ GHEORGHE îi permitea să înnopteze în curtea sa, lăsându-l să doarmă într-un hambar, plătindu-l cu sume mici de bani, cu tutun şi alcool”.

Ștefan Risipițeanu, complicele lui Gheorghe Dincă

Ce se relevă în rechizitoriu

Documentul citat relevă că Risipiţeanu intrase deja în curtea lui Dincă, până în apropierea maşinii, spunându-i lui că a venit după tutun. „Dincă i-a răspuns că are treabă şi i-a cerut să părăsească curtea. Inculpatul Dincă nu dorea ca prietenul său ”Fănică” să o vadă pe victima Melencu Mihaela Luiza în maşină, dar acesta a insistat să ceară tutun“, se arată în același document.

Rechizitoriul mai menţionează apoi că Dincă a „evitat să ridice tonul“ la Risipiţeanu, de vreme ce porțile fiind deschis, nu cumva ar putea veni și alte persoane, așadar i-a cerut acestuia să rămână în locul în care se afla, promiţându-i că după ce închide porţile, îi va aduce tutun din care acesta să îşi confecţioneze ţigări

„În timpul în care inculpatul DINCĂ GHEORGHE a mers către porţile mari preocupat să le închidă cât mai repede şi de asemenea să încuie şi poarta mică cu cheia, inculpatul RISIPIŢEANU ŞTEFAN s-a deplasat din spatele autoturismul către faţa acestuia şi, uitându-se prin parbrizul maşinii, a observat-o pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, care se ridicase de pe bancheta din spate şi ţipa către el, cerându-i ajutor“, se mai arată în document.

Dincă s-a înfuriat

Din rechizitoriu aflăm că această situaţie „l-a înfuriat“ pe Dincă, acesta având iniţial intenţia să-l agreseze pe ”Fănică”, dar realizase că acesta surprinsese fata sechestrată în autoturism şi o auzise strigând după ajutor. „Atunci inculpatul DINCĂ GHEORGHE s-a decis să-i ofere o explicaţie sumară inculpatului RISIPIŢEANU ŞTEFAN, spunându-i că este „o fată cu care a aranjat” să întreţină raporturi intime“.

În aceste condiţii, mai relevă documentul citat, Risipiţeanu i-a cerut lui Dincă „să-i permită şi lui să întreţină un raport intim cu aceasta, întrucât nu mai avusese relaţii de foarte mult timp“. Astfel că, Dincă l-a trimis pe Fănică într-un foişor şi să îşi facă ţigări din tutun şi hârtie de ziar, promiţându-i că va „discuta cu persoana din maşină dacă aceasta ar dori să întreţină relaţii intime şi cu el“.

„Convins în acest mod, ”Fănică” a plecat în locul indicat, iar inculpatul DINCĂ GHEORGHE a deschis uşa din dreapta spate a maşinii, a dezlegat cureaua de la centura de siguranţă (victima rămânând în continuare cu mâinile legate la spate cu această curea) şi a condus-o rapid în camera de la parter, amenajată ca dormitor, astupându-i gura cu palma pentru a o împiedica să strige după ajutor. După ce a introdus victima în cameră, inculpatul a închis uşa pe interior cu cheia şi i-a legat fetei şi picioarele cu bandă adezivă, aplicându-i  bandă adezivă (tip scotch) şi la ochi”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Răpirea Luizei a fost plănuită

Discuția dintre Gheorghe Dincă și un coleg de celulă

Procurorii susțin că Luiza Melencu ar fi fost abuzată şi supusă unor perversiuni greu de reprodus. Mai mult decât atât, pentru a strânge probe la dosar, procurorii au înregistrat discuţiile dintre Dincă şi colegii de celulă.

”DINCĂ Gheorghe: Nu, da’ nu puteam, N-AVEAM CE SĂ FAC … PORŢILE ERAU DESCHISE, AM COBORÂT DIN MAŞINĂ ŞI EL A INTRAT ŞI … SĂ-L DAU AFARĂ, NU … VROIA SĂ IASĂ, E…

Coleg celulă: Ăsta-i …(neinteligibil)…

DINCĂ Gheorghe: Păi el, dă fiecare dată intra şi nu când lucra, îi dădeam şi aşa. Ştii? O ţuică, ţigări avea, era plasa cu tutun şi-şi făcea din ziar … Înţelegi?

DINCĂ Gheorghe: (…) ASTA S-A NIMERIT, A FOST, A VĂZUT, asta era o chestie care … aşa … şi NU MAI PUTEAM SĂ FAC FAŢĂ. ŞI TREABA A FOST MAI … MAI NASOALĂ ŞI MAI AIA, CĂ AU FOST ŞI PORŢILE DESCHISE. Înţelegi? ŞI A PRINS ŞI A INTRAT, CÂND ERA … Ce mai puteam să fac? CE SĂ … SĂ-L BAG ŞI P-ĂLA-N CAZAN? …(neinteligibil)… Nu că … că io n-am fost cu intenţia asta, ştii? Să … Că io, dacă era … şi ştiam să … ca să nu am complici, cum ar fi, şi cu alelalte şi … dă ştiam … BINEÎNŢELES CĂ ÎN CAZAN ÎNCĂPEA … CU CAPU-N JOS ŞI CU … NU SĂ PUNEA PROBLEMA!…. Doamne! … că sunt la masă …   (…)

DINCĂ Gheorghe: (…) … şi plus că e un nespălat, un beţivan. Înţelegi? CĂ NICI ĂLEIA NU I-A CONVENIT. Înţelegi? Dacă o să-mi dea ăştia declaraţie.. E, şi animalele … nu caută să scape?

DINCĂ Gheorghe: Îşi dă seama că  nu poate să ajungă la iarba aia verde care-o vede. El vrea mereu să tragă … ŞI AM FOST NEVOIT SĂ … SĂ-L LAS. Io nu l-am bătut niciodată, nu ştiu.  (…)”

Coleg celulă: …n-ai colaborat din prima?

DINCĂ Gheorghe: Păi ce să-ţi mai spun am zis că NU-ŞI ARE ROST SĂ MAI INTRE PENTRU NIMICA ŞI…

Coleg celulă: Da. …(neinteligibil)…

DINCĂ Gheorghe: EL E UN BEŢIVAN, UN PROST, UN CUTARE ŞI…

Coleg celulă: Da, Gheorghe, da’ asta nu stabileşti tu dacă e nimic… DINCĂ Gheorghe: Nu, nu…

Coleg celulă: … vinovat…

DINCĂ Gheorghe: Da’ nu ştiam, io ştiam că… BĂ CU CÂT EŞTI MAI MULT CU ATÂT TREABA SE COMPLICĂ. Ai înţeles? (..)

DINCĂ Gheorghe: Da…dă sânge, nu-mi fac io probleme de sânge şi nu dă…P-ĂSTA…DISPĂREA FĂRĂ URMĂ, FĂCEAM ÎN AŞA FEL ŞI-L LUAM DIN ORAŞ SĂ NU ŞTIE NIMENI SĂ NU FIE….PROMITĂ CĂ E LA MINE, SĂ FIE…

Coleg celulă: Pe care?

DINCĂ Gheorghe: P-ăsta…dă a fost, FANE.

Coleg celulă: FANE?

DINCĂ Gheorghe: Păi da cum…(neinteligibil)…ÎL FĂCEAM ŞI PĂ EL ÎN BUTOI ŞI DUCEAM CENUŞA…DE NU SE GĂSEA NIMIC ŞI GATA!”, se arată în rechizitoriu procurorilor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI