Dincă este numele pe care și l-au luat rudele lui Rîmaru, după moartea acestuia. Coincidență stranie între cei doi criminali în serie

Dincă este numele pe care și l-au luat rudele lui Rîmaru, după moartea acestuia. Coincidență stranie între cei doi criminali în serie
Coincidență stranie între Dincă și Rîmaru

Cazul crimei din Caracal seamănă izbitor cu crimele comise de Ion Rîmaru, cel mai cunoscut criminal în serie din România. Gheorghe Dincă, bărbatul reținut de polițiști, a ucis patru fete, tot atâtea câte a ucis și Rîmaru la începutul anilor ’70. Potrivit unor surse, Rîmaru s-ar fi născut tot în județul Olt și ar fi copilărit în Caracal.

Coincidență stranie între Dincă și Rîmaru

Gheorghe Dincă este criminalul care a ucis patru fete, le-a tranșat și le-a descompus în acid. Bărbatul se află în custodia polițiștilor, care în timpul percheziției efectuate la domiciliul acestuia au găsit rămășițe omenești, haine și bijuterii care ar fi aparținut victimelor. Asemănarea dintre cazul lui și cel al lui Ion Rîmaru este izbitoare și pornește de la momentul în care membrii familiei celui care a îngrozit Capitala la începutul anilor ’70 au decis să își schimbe numele de familie în Dincă. Acest lucru a ieșit la iveală în 1995, când jurnalistul Dan Odagiu a publicat un reportaj în care preciza că toți care purtau acest nume și l-au schimbat pentru că românii erau oripilați când îl auzeau.

Ion Rîmaru
Ion Rîmaru

Tot atunci a ieșit la iveală faptul că mai mulți bărbați din localitatea Izbiceni, de pe malul Oltului, ar fi comis crime oribile, victimele lor fiind femei.

Patru victime a făcut Gheorghe Dincă, tot atâtea câte a făcut și Ion Rîmaru, care însă a mai atacat alte 10 femei. Rîmaru a fost prins, condamnat la moarte și executat la Penitenciarul Jilava de un pluton format din trei subofițeri, apoi a fost îngropat într-un cimitir din București, iar mormântul său nu a fost marcat.

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Ion Rîmaru era din Caracal, adică din același oraș în care locuiște și Gheorghe Dincă, bărbatul care a răpit și a ucis cu bestialitate patru tinere. Tatăl lui Rîmaru, Florea, a ucis și el tot patru femei, în anul 1944. El a fost identificat câteva decenii mai târziu de criminalistul Constantin Turai. Potrivit informațiilor apărute în presa vremii, Florea Rîmaru ar fi fost asasinat de Securitate în anul 1972, fiind aruncat din tren.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI