15 apr. 2022 | 16:25

Dinamo își pierde numele! A primit interzis, care este motivul

Sport
Dinamo își pierde numele! A primit interzis, care este motivul
Dinamo, clubul cu echipă în Liga 1, nu mai poate folosi abrevierea „FC” în numele său

Dinamo își pierde numele! Clubul cu echipă în Liga 1 folosește de multă vreme denumirea de FC Dinamo în domeniul sportiv și comercial. El poartă, de fapt, numele de SC Dinamo 1948 SA, dar cealaltă entitate dinamovistă, CS FC Dinamo, care joacă în Liga 4, deținută de Nicolae Badea, i-a permis utilizarea numelui cu „FC”. Acum, Dinamo, cea susținută de suporterii reuniți în DDB, e nevoită să abandoneze marca, denumirea, dar și domeniul care includ abrevierea pentru Fotbal Club.

Dinamo își pierde numele!

Dinamo își pierde numele! Pe adresa clubului SC Dinamo 1948 SA a sosit o notificarea din partea CS FC Dinamo, societatea lui Nicolae Badea, care deține 7% din formația din Liga 1, prin care îi este interzis să folosească marca „Fotbal Club Dinamo București”, denumirea „FC Dinamo” și domeniul „fcdinamo.ro”, scrie Playsport.

ACS FC Dinamo București a cesionat, prin Dinamo 2001 SRL, către SC Dinamo 1948 SA, în luna iulie a anului 2005, conform actelor oficiale: „locul în Divizia A al echipei de fotbal a Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a celorlalte echipe ale asociației, precum și a drepturilor federative ale jucătorilor de fotbal legitimați la Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a drepturilor de utilizare exclusivă a însemnelor, emblemei și mărcilor”.

A primit interzis, care este motivul

Acum, Dinamo, clubul cu echipa din Liga 1 antrenată de Dusan Uhrin jr, este obligat de Nicolae Badea să nu mai folosească în scopuri comerciale abrevierea „FC” alăturată numelui de Dinamo. ACS FC Dinamo București deține drepturile de patrimoniu pentru denumirea FC Dinamo București, stema cu cei doi câini și culorile roșu-alb-galben, pe care le-a înregistrat atât la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), cât și la OHIM (Oficiul Pentru Armonizare în Piața Internă a UE), scrie gsp.ro

„Se interzice utilizarea mărcii FOTBAL CLUB DINAMO BUCUREȘTI, a denumirii FC DINAMO și a domeniului fcdinamo.ro. De îndată, fără curgerea altui termen de grație. Prin excepție, se permite folosirea numai a siglei pe echipamentul sportiv al echipelor de seniori și juniori la antrenamente și jocuri, fiind activități/acțiuni non-comerciale”, se arată în notificarea clubului lui Nicolae Badea.

Stema cu doi câini poate fi utilizată în continuare

Fostul acționar și președinte de la Dinamo a confirmat trimiterea notificării de către clubul pe care-l deține la ora actuală.

„Știu că a fost o notificare, asta pot confirma. Da, este pentru partea comercială. În tot ce înseamnă utilizarea în scop comercial, lucrurile sunt clare. Pentru utilizarea în scop comercial, trebuie să beneficiezi de o cesiune. Când faci acte de comerț cu sigla cuiva, trebuie să ai un raport juridic cu acel deținător.

În plus, există multiple confuzii. Domeniul „fcdinamo.ro” este al lui FC Dinamo, nu al lui SC Dinamo 1948. În momentul în care anunți înscrieri pentru copii și juniori la FC Dinamo, același lucru îl anunță și FC Dinamo. Nimeni nu mai știe unde să se ducă. Acesta este scopul scrisorii”, a spus Nicolae Badea pentru gsp.ro.

Totuși conform surselor Playsport, atât echipa din Liga 1, Dinamo 2 și grupele care fac parte din Centrul de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA rămân cu dreptul de a evolua cu stema mai sus menționată în meciurile oficiale, însă nu vor mai putea folosi denumirea FC Dinamo.

DDB, care adună suporterii SC Dinamo 1948 SA, cu echipa din Liga 1, tocmai a anunțat că clubul are datorii de 7 milioane de euro. Dinamo se luptă să rămână în Liga 1, în timp ce echipa patronată de Nicolae Badea joacă în Liga a 4-a.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro