Dinamo își „numără” bugetul pentru Liga a 2-a. Ce jucători vor să rămână la echipă. Pe ce salarii vor juca

Dinamo își „numără” bugetul pentru Liga a 2-a. Ce jucători vor să rămână la echipă. Pe ce salarii vor juca
Dinamo e nevoită să reducă drastic salariile jucătorilor, dar chir și așa unii fotbaliști vor să rămână la echipă și în Liga a 2-a

Dinamo își „numără” bugetul pentru Liga a 2-a. Echipa din Ștefan cel Mare se confruntă cu cea mai grea situație din istoria sa. „Câinii” au retrogradat pentru prima oară de la înființare, clubul se află în insolvență și are datorii de milioane de euro. Cu toate acestea există jucători care vor să continue în tricoul „alb-roșu” chiar și-n divizia secundă. Dinamo va „strânge cureaua”, însă, inclusiv la salariile fotbaliștilor.

Dinamo își „numără” bugetul pentru Liga a 2-a

Dinamo își „numără” bugetul pentru Liga a 2-a. Câștigătoare a 18 titluri e campioană, gruparea din Ștefan cel Mare a retrogradat pentru prima oară de la înființarea sa, în 1948. Clubul se află în insolvență, are datorii de milioane de euro, iar multe voci sunt de părere că e în pragul desființării.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, a precizat care e situația financiară a clubului.

„N-aș putea să arăt cu degetul către cei de dinainte, este evident că s-au făcut datorii de 7 milioane de euro în câteva luni. Din astea 7 milioane, câteva au fost acoperite din drepturile TV și din contribuția suporterilor. Altfel, ar fi fost 7 curați. Dacă nu s-ar fi făcut aceste datorii uriașe, Dinamo n-ar fi intrat niciodată în insolvență pentru că ar fi avut venituri exterioare care i-ar fi permis să rămână”, a declarat Zăvăleanu la Digi Sport.

Ce jucători vor să rămână la echipă

Dinamo vrea să „strângă cureaua”, în condițiile în care doar din drepturile tv clubul va pierde peste 1,2 milioane de euro. În Liga a 2-a suma alocată unei divizionare secunde este aproape infimă, între 30 și 80.000 de euro.

„Trebuie să vedem bugetul de venituri pentru sezonul viitor pentru a face și bugetul de cheltuieli. Vor fi salarii mici, cu bonusuri de performanță. Din drepturile TV am pierdut 1,3 milioane de euro, în divizia secundă vom avea între 30.000 și 80.000 de euro”, a mai precizat Zăvăleanu

Cum la Dinamo au existat salarii foarte mari față de „performanțele” echipei, acestea vor fi micșorate drastic. Conform GSP, salariul mediu va ajunge la 2.500 de euro.

Pe ce salarii vor juca

„Sunt contracte de 8.000-9.000 de euro. Jucătorii respectivi nici nu cred că își vor mai dori să rămână la Dinamo. Sunt doar vreo trei jucători. Unul singur mai are un contract în desfășurare. Voi vorbi cu el și voi vedea care sunt intențiile lui. Dacă vrea să rămână în continuare să ajute echipa în condițiile unui remunerații corespunzătoare pentru Liga a 2-a, vom discuta. Dacă nu, ne vom despărți amiabil”, a mai precizat Zăvăleanu.

În ciuda situației de la Dinamo, șase fotbaliști și-au exprimat dorința de a rămâne la echipă și în Liga a 2-a. E vorba de Gabriel Torje, Mirko Ivanovski, Răzvan Grădinaru, Gabriel Moura, Marius Tomozei și Mihai Eșanu.

„Torje așteaptă să-i spunem care ar fi condițiile unei noi colaborări. Ivanovski a transmis că el este dispus să ajute Dinamo. Grădinaru și Moura au zis că ei se mai gândesc, dacă vrem și noi. Tomozei va continua și el, a semnat. O situație deosebită este cea a lui Eșanu, portarul atât de acuzat după baraj, el a precizat că dorește să rămână, să ajute, dar acest lucru va depinde de noul antrenor”, au comunicat șefii clubului, pentru GSP.

Dinamo a rulat 53 de jucători în sezonul în care a retrogradat. Cei 17 jucători aduși în„ mercato” de iarnă au avut acorduri doar până la finalul acestui campionat, iar cei mai mulți vor pleca pe drumul lor.