31 mai 2022 | 10:51

Dinamo are datorii de milioane de euro. Un fost președinte al clubului acuză: „De ce a acceptat să achite atâția bani?”

Sport
Dinamo are datorii de milioane de euro. Un fost președinte al clubului acuză: „De ce a acceptat să achite atâția bani?”
Dinamo a retrogradat în Liga 2, și se află în insolvență cu datorii de multe milioane de euro

Dinamo are datorii de milioane de euro. Clubul din Ștefan cel Mare trece prin cea mai gravă criză din istoria sa. Echipa a retrogradat în premieră în Liga 2, gruparea se află în insolvență, iar datoriile acumulate se ridică la multe milioane de euro. Dinamo nu va mai beneficia nici de suma cuvenită unei formații din Liga 1 pentru drepturile de televiziune, cota ce-i revine în divizia secundă fiind mult mai mică.

Dinamo are datorii de milioane de euro

Dinamo are datorii de milioane de euro. După 74 de ani în care a devenit o echipă-fanion a fotbalului românesc, „câinii” se află cu un picior în groapă. Mai ales după ce a retrogradat în premieră, în Liga 2.

Dinamo are un administrator judiciar, fiind în insolvență, în persoana lui Răzvan Zăvăleanu. Acesta a declarat că datoria clubului este de aproximativ 7 milioane de euro, din care 2,4 milioane de euro sunt către membrii DDB care au ajutat financiar echipa.

„N-aș putea să arăt cu degetul către cei de dinainte, este evident că s-au făcut datorii de 7 milioane de euro în câteva luni. Din astea 7 milioane, câteva au fost acoperite din drepturile TV și din contribuția suporterilor. Altfel, ar fi fost 7 curați. Dacă nu s-ar fi făcut aceste datorii uriașe, Dinamo n-ar fi intrat niciodată în insolvență pentru că ar fi avut venituri exterioare care i-ar fi permis să rămână”, a declarat Zăvăleanu la Fotbal Club.

Un fost președinte al clubului acuză

Dinamo poate fi păsuită de suporterii săi, dar tot rămân peste 5 milioane de euro de achitat. De altfel, în momentul în care au cerut insolvența, „câinii” și-au asumat să achite către creditori 5,3 milioane de euro.

„Datoria reală acum, inclusiv DDB, este undeva la 7,5 – 8 milioane de euro. Către DDB sunt 2,4 milioane de euro. Cam 5 milioane de euro fără DDB. Situația nu este chiar atât de neagră. Din perspectiva modificării planului de organizare, cred că suma reală de plată este mult mai mică”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu, conform sursei citate.

Fostul președinte de la Dinamo din perioada Ionuț Negoiță, Constantin Anghelache, a „dat de pământ” cu șefii clubului care au acceptat să se înhame la plata unor asemenea sume prin planul de reorganizare.

„La precedenta insolvență, datoriile erau de 17,5 milioane de euro. În planul de reorganizare le-am redus la 4,8 milioane de euro. Acum au existat datorii de 7 milioane de euro, din care Dinamo și-a asumat să plătească 5,3 milioane de euro! Așa ceva mi se pare demență de la început până la sfârșit!”, s spus Anghelache, conform gsp.ro.

„De ce a acceptat să achite atâția bani?”

Dinamo a mai intrat în insolvență în iunie 2014. A ieșit din acea situație în septembrie 2015. Suma datorată atunci de clubul patronat la acea vreme de Ionuț Negoiță are, într-adevăr mult mai mare ca cea de acum, de 17,5 milioane de euro.

Dinamo pierde și aproximativ 1 milion de euro din drepturile de televiziune cuvenite unei echipe din subsolul Ligii 1. În Liga 1, „câinii” nu vor mai primi decât suma de 20.000 de euro. De atlfel, concluzia lui Răzvan Zăvăleanu a fost că rezolvarea situației financiare va depinde de atragerea unui finanțator puternic, dispus să își asume plata datoriilor.

„Poziția echipei într-una dintre ligile din România nu influențează în mod decisiv posibilitatea de reorganizare. E adevărat, acum plecăm cu un milion de euro mai puțin la drum din drepturile TV, dar și dacă încasăm milionul ăsta și dacă nu, trebuia să aducem mult mai mulți bani pentru a plăti datoriile de planul de organizare.

Asta nu se mai poate face decât prin intermediul unui finanțator puternic care-și asumă plata planului de reorganizare”, a mai transmis administratorul judiciar al clubului, la Digi Sport.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro