Dinamo, depuncată peste doar două săptămâni! Riscă şi excluderea din campionat! Anunţ oficial de la FRF

Dinamo, depuncată peste doar două săptămâni! Riscă şi excluderea din campionat! Anunţ oficial de la FRF
Cosmin Contra pare lipsit de soluţii, iar Dinamo a ajuns la cinci înfrângeri consecutive

Situaţia clubului Dinamo este pe zi ce trece mai dramatică. Trecerea clubului de la Ionuţ Negoiţă la Pablo Cortacero nu a rezolvat deloc problemele financiare ale clubului. Ba chiar mai mult, datoriile cresc într-un ritm ameţitor. Mai ales că la startul sezonului au fost aduşi jucători cu salarii uriaşe la club. Pablo Cortacero nu a trimis niciun ban la club şi, mai mult, nimeni nu ştie nimic despre noul patron. FRF a luat poziţie faţă de problemele pe care le traversează Dinamo şi a trimis o notificare la club.

Dinamo, 6 puncte depunctare dacă nu achită datoriile până la finalul lunii. Echipa lui Contra are doar 5 puncte după 9 etape

Conform Fanatik, Administrația de Monitorizare a FRF a trimis o scrisoare către clubul Dinamo cu un ultimatum. Conducerii clubului din Ştefan cel Mare i s-a oferit termen până la finalul lunii noiembrie. În caz contrar, ar putea fi luate măsuri dure împotriva clubului. Dinamo ar urma să primească o amendă în valoare de 50.000 de lei, dar riscă de asemenea sancţiuni mult mai grave. Fie depunctarea, fie chiar excluderea din competiţii. Cel mai probabil, măsurile vor fi luate progresiv, o decizie pe care ar urma să o ia FRF.

Pablo Cortacero, patron Dinamo
Datoriile lui Dinamo cresc pe zi ce trece, iar Pablo Cortacero este de negăsit

„Ce se poate face în momentul acesta? Există un termen de grație prin care clubul poate achita sau amâna cu acordul creditorilor datoriile restante la 30 septembrie. Este un raport făcut pe baza monitorizării la 30 septembrie. Conform regulamentului, pot achita sumele până la 30 noiembrie. Ei au recunoscut la 30 septembrie respectivele datorii, deci nu mai pot deschide niciun litigiu.

Pot doar să le amâne sau să le plătească. Dacă la 30 noiembrie nu sunt achitate, Dinamo va suporta o depunctare de 3 puncte pentru fiecare dintre cerințele încălcate. Mi-ați spus de două articole, 60 și 61, înseamnă 6 puncte. Deci vor pierde 6 puncte, monitorizarea se încheie cu această sancțiune, dar în martie vine licențierea. Dacă datoriile vor persista și nu vor fi achitate, inclusiv cele la 31 decembrie, vor fi probleme mari”, a explicat, pentru sursa citată, Viorel Duru, fost şef al Comisiei de Licenţiere.

O depunctare de şase puncte ar putea duce-o pe Dinamo pe minus! Echipa lui Cosmin Contra are în acest moment doar cinci puncte acumulate după primele 9 etape. A pierdut deja cinci meciuri la rând în Liga 1 şi este pe penultimul loc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI