Băutura Bubble Tea, cunoscută și sub numele de ceai boba sau ceai cu lapte perlat, a devenit extrem de populară și la noi. Mulți români adoră această băutură, deși nu este deloc ieftină. În materialul următor, vom afla originile Bubble Tea și vom descoperi din ce este făcut Bubble Tea.
Bubble Tea se regăsește și în România sub diverse denumiri, precum ceai boba, ceai cu lapte perlat, ceai cu lapte boba sau ceai cu lapte cu bule.
Această băutură exotică este una dintre cele mai căutate în rândul tinerilor, iar pe rețelele de socializare a devenit virală. Mulți tineri cumpără celebrul ceai cu lapte, doar pentru a-l posta pe Tik-Tok. Totuși, puțini știu din ce este făcut Bubble Tea, dar și unde a apărut prima oară.
Bubble Tea sau ceaiul colorat a apărut în urmă cu mai bine de 20 de ani în Taiwan, Asia. De-a lungul timpului, comercianții au căutat să creeze variante cât se poate de creative ale Bubble Tea, cu diferite arome, pe placul oricui.
Bubble Tea este, de fapt, ceai rece, aromat, care conține bile mari de tapioca, iar la bază conține lapte. Bilele sunt, de fapt, sfere moi, asemănătoare jeleului, făcute în principal din tapioca, o substanță făinoasă care se extrage din partea fibroasă a rădăcinii de manioc, un arbust tropical originar din Brazilia.
Pe lângă tapioca, aceste bile mici pot conține și îndulcitori, cum ar fi zahărul, caramelul sau ciocolată. Mulți preferă să consume prima dată perlele de tapioca, iar mai apoi să se bucure de ceaiul răcoritor.
Denumirea de Bubble Tea (n.r. ceai cu bule) provine inițial de la bulele spumoase care se formează atunci când băutura este agitată pentru a amesteca ceaiul, laptele și aromele împreună. Băutura mai este cunoscută și sub denumirea de ceai cu lapte de perle, ceai boba și QQ (de la cuvântul taiwanez pentru „mestecă-mestecă”).
Există o mulțime de varietăți de Bubble Tea, dar toate au în comun trei componente de bază: ceaiul, laptele și perlele de tapioca. Ceaiul poate fi negru, verde, oolong sau chiar ceai alb, în timp ce laptele poate fi înlocuit cu lapte de cocos sau alte alternative vegetale.
„Asta e toată atracţia. Practic, bei băutura şi mai şi mănânci ceva. Ori cu aromă de zahăr, ori cu aromă de fructe. Toată lumea venea cu băutura de pe Tik Tok. Că voiau şi ei băutura asta, fix băutura asta. A spus o fată că a băut cea mai bună boba din oraş şi bum, coadă de 200 de persoane”, mărturisește un comerciant local.
Prețul unui Bubble Tea nu este unul deloc mic. De obicei se vinde cu prețuri cuprinse între 20 şi 30 de lei, în funcţie de mărime şi de ce ce adaugă în el.
Prepararea Bubble Tea acasă este o experiență distractivă și simplă. Se prepară rapid și simplu! Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:
Prima dată deschide punga cu perle de tapioca și încălzește-le în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde. Asigură-te că perlele au o textură moale și călduță, perfectă pentru a fi savurate în băutură.
Adaugă perlele încălzite în pahar, peste sirop.
Toarnă 150 ml de lapte peste sirop și perle. Poți folosi lapte de vacă, vegetal sau o combinație a celor două, în funcție de preferințe.
Adaugă 80 grame de cuburi de gheață în pahar pentru a răcori băutura și a-i oferi o consistență mai apropiată de cea a unui shake.
Amestecă bine ingredientele, astfel încât să se combine într-un mod armonios și să obții o băutură cremoasă și delicioasă. Poftă bună!