05 iul. 2023 | 13:38

De ce să nu arunci cojile de banană și pepene. La ce le poți folosi, trucul genial al gospodinelor

Diverse
De ce să nu arunci cojile de banană și pepene. La ce le poți folosi, trucul genial al gospodinelor
De ce să nu arunci cojile de banană și pepene. La ce le poți folosi, trucul genial al gospodinelor

Știi cum poți face să nu mai risipești mâncarea? Există o mulțime de trucuri în acest sens, mai ales când vine vorba despre fructele care au coajă. O poți folosi eficient, mai ales pe cea de la banană sau pepene. Află mai multe despre cojile de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci și cum te poți folosi din plin de ele.

Cum să folosești cojile de banană și pepene

Te-ai gândit vreodată cât de utile pot fi cojile fructelor? Majoritatea dintre noi nici nu stau pe gânduri și le aruncă imediat ce consumă fructul, fără să știe că le pot folosi într-o mulțime de moduri și că sunt extrem de sănătoase.

Printre cele mai recomandate de specialiști sunt bananele și pepenii, despre care se spune că au o coajă extrem de folositoare. Din coji de banană poți face, în principiu, marmeladă. Pune-le la fiert cu apă și zahăr și lasă-le până compoziția se îngroașă. Amestecă tot și mai adaugă zahăr dacă simți că nu e suficient de dulce.

De asemenea, coaja de banană poate fi făcută și ceai. Pune cojile la fiert și îndulcește zeama obținută după preferințe. Poate fi consumat atât cald, dar și rece, în zilele toride de vară. Pentru un gust special, adaugă și extract de vanilie și consumă-l înainte de culcare, pentru a avea un somn mai odihnitor.

Puteți utiliza coaja de banană și ca îngrășământ organic. Pur și simplu, tăiați coaja în bucăți mici și amestecați-o în solul din jurul plantelor. Aceasta va elibera treptat nutrienții, hrănind plantele și îmbunătățind calitatea solului.

La fel de bune sunt și cojile de pepene verde. Având în vedere că ele conțin și miez, pentru că nu le curățăm perfect, le poți folosi la fel ca pe fruct. Pune-le într-un vas cu apă, miere, ghimbir, mentă și lime și lasă la frigider timp de câteva ore. Consumă apoi băutura care te va răcori perfect.

Din coaja de pepene poți face și dulceață și chiar o poți pune la murat. Sunt două preparate extrem de delicioase, care merg perfect la un aperitiv.

Datorită proprietăților sale calmante și hidratante, coaja de pepene verde poate fi utilizată pentru a calma arsurile solare ușoare. Masați delicat zona afectată cu partea interioară a cojii de pepene pentru a obține o senzație de răcorire și pentru a ajuta la reducerea inflamației.

Cum poți folosi coaja de ananas

În timp ce majoritatea oamenilor se concentrează asupra fructului delicios și suculent al ananasului, coaja acestuia este adesea aruncată și nu primește prea multă atenție. Află că aceasta poate fi folosită în mai multe moduri și este foarte utilă.

Coaja de ananas poate fi utilizată pentru a prepara un ceai aromat și revigorant. Pentru a realiza acest ceai, fierbeți câțiva bucăți de coajă în apă timp de aproximativ 20 de minute, apoi strecurați lichidul rezultat. Pe lângă aroma sa plăcută, ceaiul de coajă de ananas are și proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, fiind benefic pentru sistemul imunitar și digestiv.

Coaja de ananas uscată și măcinată poate fi transformată într-o pulbere fină și utilizată ca supliment alimentar. Această pulbere conține enzima bromelaină, care are proprietăți antiinflamatorii și ajută la digestie.

Coaja de ananas poate fi utilizată ca bază pentru marinade și sosuri, adăugând un gust exotic și o aromă subtilă. Puteți tăia coaja în bucăți mici și lăsați-o să se marineze într-o combinație de ulei, oțet și condimente preferate.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro