Desertul cu Nutella, fără unt și fără coacere. Ce secret ascunde acest deliciu iubit de copii

Desertul cu Nutella, fără unt și fără coacere. Ce secret ascunde acest deliciu iubit de copii
Desertul cu Nutella, fara unt si fara coacere. Ce secret ascunde acest deliciu iubit de copii

Temperaturile ceva mai scăzute din ultima perioadă ne determină să stăm mai mult în casă și să poftim la ceva dulce. Pentru că nimeni nu poate refuza un desert cu ciocolată, vă propunem o rețetă extrem de rapidă și delicioasă, fără unt și fără coacere. Plus că ascunde un mare secret acest deliciu iubit de copii.

Deliciul perfect pentru toată familia

Rețeta de astăzi se numește Desert delicios cu Nutella, fără unt și fără coacere. Este perfectă pentru toată familia. Inclusiv copiii îți pot da o mână de ajutor în bucătărie pentru prepararea acestui deliciu, deoarece este foarte simplu de făcut.

Prăjitura cu Nutella este un desert ușor și delicios, recomandat de nutriționiști. Are un aport caloric destul de scăzut, doar 150 de calorii porția, ceea ce îl face foarte potrivit pentru cei care țin la siluetă. Și unde mai pui că este gata în doar cinci minute, deoarece nu presupune unt și coacere. Te-ai prins, nu? Acesta este secretul desertului cu Nutella.

Rețeta nu include smântână sau unt, ci doar ingrediente simple, pe care mai mult ca sigur le ai deja în frigider. Este un desert cu adevărat ușor de făcut. Pregătirea sa nu este deloc complicată, pentru că nu necesită coacere. Tot ce trebuie să faci este să pregătești compoziția, apoi să o bagi la frigider. Desertul cu Nutella poate fi servit peste câteva ore.

Rețetă prăjitură cu Nutella, fără unt și fără coacere. Ingrediente

Pentru prepararea acestui deliciu, ai nevoie de următoarele ingrediente (pentru trei porții): 60 de grame de Nutella, trei biscuiți fără zahăr, o ceașcă de cafea și câteva migdale.

Pentru crema de ciocolată, îți trebuie: 150 de grame de brânză ricotta, 50 de grame de iaurt grecesc, 30 de grame de pudră de cacao, 20 mililitri de lapte de soia sau migdale și îndulcitor în formă lichidă.

Reține că acest desert delicios cu Nutella este fără unt și nu presupune coacere. Rețeta este gata în 5 minute și are doar 150 de calorii!

Desertul cu Nutella, fără unt și fără coacere. Mod de preparare

Pune ricotta, iaurtul și pudra de cacao într-un castron. Amestecă totul cu un tel electric. În timp ce omogenizezi adaugă câte puțin laptele. Este necesar să amesteci bine, astfel încât să obții o consistență asemănătoare cu Nutella. Adaugă și câteva picături de îndulcitor.

Pune un inel de bucătărie, cu diametrul de 6 – 7 cm, pe o farfurie plată și umple-l cu biscuiți sfărâmați, care vor fi baza prăjiturii. Apoi udă biscuiții cu o linguriță de cafea și compactează bine baza desertului. Cafeaua trebuie să fie complet absorbită de blat și distribuită pe toată suprafața.

Următorul pas este la fel de simplu! Peste baza de biscuiți întinde un strat de Nutella, apoi crema de ricotta, cu ajutorul unei spatule. La final, ornează prăjitura delicioasă cu cacao și fulgi de migdale. Bagă desertul cu Nutella, fără unt și fără coacere în frigider, pentru o oră. Când prăjitura s-a întărit, scoate-i inelul și servește lângă o ceașcă de cafea.