Din ce a făcut Ion Țiriac primii bani. Nu te-ai fi gândit la așa ceva: ”Trebuia să inventezi!”

Din ce a făcut Ion Țiriac primii bani. Nu te-ai fi gândit la așa ceva: ”Trebuia să inventezi!”
Cum a reușit Ion Țiriac să câștige primii bani

Ion Țiriac este extrem de bogat și se bucură de foarte multe afaceri, dar românul nu a avut mereu averea uriașă din zilele noastre. Pentru a se asigura că o să facă bani și o să ajungă cât se poate de sus, el a pornit de jos după ce a avut unele idei extrem de bizare.

Cum a reușit Ion Țiriac să facă afaceri în trecut. A uimit pe toată lumea

Ion Țiriac este milionar în euro și a construit, de-a lungul anilor, o grămadă de afaceri profitabile. Pe lângă faptul că s-a implicat în domeniul importurilor și comerțului cu mașini, în domeniul bancar și al asigurărilor, deține Otopeni Țiriac Collection unde și-a expus 170 de mașini de epocă din colecția personală, el este și proprietarul turneului de tenis de la Madrid.

Nu mereu a fost extrem de bogat, chiar dacă acest lucru pare greu de imaginat. Ion Țiriac a pornit de jos în anii ’50 și s-a chinuit pentru a face fel și fel de afaceri ce puteau să îi aducă bani. Pentru a se asigura că are mâncare de pus pe masă, afaceristul a jonglat cu diferite obiecte pe care le vindea mai scump.

„M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe.”, a spus Ion Ţiriac.

Câți bani a pierdut Ion Țiriac în pandemie

Chiar dacă Ion Țiriac nu va ajunge niciodată la fundul sacului datorită ideilor sale ingenioase în materie de afaceri, acesta a pierdut foarte mulți bani în pandemie. Românii au avut de suferit în momentul în care viața a fost pusă pe pauză pentru a ține noul coronavirus departe, iar printre ei se numără și afaceristul. 

„Noi, umanitatea, nu am ajuns la apogeu. Această boală a schimbat societatea mondială, pentru că sigur din cei care stau acasă acum 10-5% nu se mai întorc la lucru. În ziua de azi, după părerea mea, sunt zeci şi zeci de mii de companii mici care sunt falite, oamenii nu mai vin la lucru.

Eu, personal, am pierdut foarte mulţi bani. Sportul şi în special turneul de tenis de anul trecut pe care nu l-am jucat, la Madrid, dar trebuie să-l joc în mai, e undeva la 40 miliane euro cost. Jucătorii de tenis au sindicatele lor, vor mai multe premii. Am ajuns ca în 2022-2023 să avem 20 de milioane premii la un turneu care nu e Grand Slam. Deci acolo pierzi bani. În rest, ce e un paradox, în România, anul trecut s-au vândut mai multe maşini ca în 2019.”, a transmis Ion Țiriac.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI