Ion Țiriac e furios. Ce lege își dorește cu ardoare în România: ”Pe care l-ai prins… afară!”

Ion Țiriac e furios. Ce lege își dorește cu ardoare în România: ”Pe care l-ai prins… afară!”
Ce lege isi doreste Ion Tiriac in Romania

Ion Țiriac nu s-a mai putut abține și a răbufnit la adresa autorităților române. Miliardarul român insistă cu ardoare pentru ca această lege să fie stabilită în România. Pentru ce situații președintele Federației Române de Tenis nu reprezintă niciun semn de toleranță. Fanii sportului l-au aplaudat pentru această decizie incredibilă și îl susțin 100%.

Ce lege își dorește Ion Țiriac în România

Președintele Federației Române de Tenis tună și fulgeră. Ion Țiriac a făcut declarații incredibile, care i-au surprins pe fanii sportului românesc, insistând asupra faptului că persoanele care se dopează, surprinse că au folosit substanțe interzise, ar trebui exluse pentru totdeauna din activitate.

La propunerea fostului mare tenismen român, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis, în 2000, că un sportiv, despre care s-a dovedit că s-a dopat, nu va mai face parte niciodată din delegația olimpică. Din păcate, legea nu a rămas în piciore în România.

„Dopingul și toate lucrurile acestea nu sunt o treabă a sportului, ci o problemă socială. Ăla care e în sport și pe care l-ai prins…afară! Exact cum prinzi un pedofil! Afară cu totul! Așa și la sport.

Eu am făcut legea aceasta în 1999, înainte de Sydney, și a fost extraordinar de bine primită în toate țările. 40-50 țări au făcut-o, dar noi am abolit-o. De ce? Nu mă întreba pe mine”, a declarat Ion Țiriac pentru GSP, în toamna anului 2020.

Patru cazuri de dopaj descoperite de Federația Română de Haltere

Ce lege își dorește Ion Țiriac în România. În ultimele 12 luni, oficialii de la Federația Română de Haltere au descoperit patru cazuri grave de dopaj, după ce sportivii Gabriel Sâncrăian, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Florin Croitoru au folosit substanțe interzise. Acest lucru a dus, din nefericire, la excluderea României din lotul olimpic, tricolorii pierzând dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Conform celor de la Agenția Internațională de Testare (ITA), procesul de verificare a halterofililor Gabriel Sâncrăian și Răzvan Martin a fost încheiat. Cel dintâi urcase pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme, obținând medalia de bronz.

În urma reanalizării probelor de urină, în organismul său au fost descoperit testosteron exogen, o substanță interzisă de pe lista WADA. În urma acestui fapt, medalia i-a fost retrasă, iar sportivul a fost suspendat pentru opt ani de zile.

Răzvan Martin, medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, a suferit aceeași soartă. Sportivului i-a fost retrasă medalia după ce, în urma unor analize amănunțite, s-a descoperit că s-a dopat cu steroizi anabolizanți, substanțe interzise de autorități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI