Dacă următoarea rețetă pentru cină necesită pur și simplu o ceapă, știi pe care să o cumperi? Roșie, verde, albă, galbenă? Pentru că da, există o diferență între ultimele două. Iată ce ar trebui să știi despre acestea, inclusiv care sunt cele mai bune utilizări ale lor. Descoperă totul, în rândurile de mai jos.
Ceapa este unul dintre ingredientele din bază din bucătărie, care se folosește la o mulțime de preparate. Cu toate acestea, la unele mâncăruri este indicat să se folosească un anumit tip de ceapă, pentru că oferă aroma potrivită.
Dacă cea roșie este ușor de diferențiat, ar fi cazul să vorbim despre ceapa galbenă și ceapa albă. Așadar, cea albă are atât foile uscate, cât și pulpa de culoare albă, pe când la cea galbenă numai foile au această culoare. Pulpa este albă cu ușoare tente gălbui.
Cele două tipuri se aseamănă destul de mult și în ceea ce privește dimensiunile, forma, dar și felul în care sunt alcătuite din două straturi, unul uscat și unul umed. =
Atunci când vine vorba despre prepararea termină a unui fel de mâncare (tocănițe, supe, ciorbe, în preparate gătite la cuptor, fripturi), se recomandă folosirea cepei galbene deoarece ea aduce echilibru între ingrediente.
Ceapa albă având un gust mai blând, se recomandă să fie consumată crudă, pentru că este și ceva mai dulce. Așadar, ea este potrivită pentru salate, sosuri sau sandvișuri. La polul opus, ceapa galbenă are un miros mai puternic și poate fi destul de supărător pentru ochi atunci când este crudă.
O altă diferență între cele două tipuri ține de preț și de disponibilitate. Dacă ceapa galbenă se regăsește peste tot, în orice magazin sau piață, la prețuri rezonabile, cea albă este ceva mai greu de găsit și costă și mai mult.
Citește și: Care este diferența dintre ceapa albă și ceapa roșie. Detalii pe care trebuie să le știe orice gospodină
Important este ca, atunci când vrei să cumperi ceapă, indiferent de tipul ei, să le alegi pe cele ferme, care se simt grele în momentul în care le iei în mână și care nu au nicio urmă de tăietură sau înmugurire.