Dieta South Beach este una accesibilă pentru oricine dorește să scape de câteva kilograme în plus. Nu este nevoie să renunți complet la carbohidrați sau dulciuri. Trebuie doar să alegi variantele potrivite, în combinații și cantități potrivite. Medicul Arthur Agatston este cel care stă în spatele acestei diete.
Acesta susține că organismul nostru are nevoie de toți nutrienții pentru ca organismul nostru să funcționeze corespunzător. Cu toate acestea, oamenii greșesc atunci când își aleg anumite alimente sau atunci când le combină. La baza acestei rețete stau multe fructe și legume, puțini carbohidrați și grăsimi sănătoase și proteine slabe.
Dieta South Beach este o dietă structurată pe mai multe etape. Ultima etapă este cea de acomodare cu un stil de viață sănătos. Acest lucru prelungește conceptul dietei într-o variantă simplificată pentru tot restul vieții. Odată cu pierderea kilogramelor, vei scăpa și de poftele alimentare dinainte.
Prima etapă
Prima etapă a dietei durează două săptămâni și este cea mai grea, dar vei slăbi și cel mai mult, într-un timp destul de scurt. Vei elimina o mare parte din carbohidrați și te vei concentra mai mult pe proteine. Nu vei avea voie să consumi orez, pâine, paste sau fructe deloc. Poți consuma fructe de mare, carne de pui sau de curcan, carne slabă și produse din soia. Nu ai voie să consumi nici sucuri naturale din fructe. Pe lângă proteine, poți consuma legume bogate în fibre, lactate și alimente ce conțin grăsimi sănătoase.
A doua etapă
Această etapa va dura oricât este nevoie pentru ca tu să ajungi la greutatea dorită. Vei slăbi aproximativ 1 kilogram pe săptămână, deci îți poți face un calcul estimativ. În meniu vei adăuga o parte din alimentele ce au fost interzise în prima etapă, în special cerealele. Poți consuma din nou pâine integrală, orez brun și paste integrale. Fructele pot fi consumate ca și gustări între mese. Proteinele, legumele și grăsimile sănătoase rămân în continuare în meniu.
A treia etapă
Ultima etapă va face tranziția la un stil de viață sănătos, pe care nu îl vei resimți neapărat ca și o dietă. Ai voie să mănânci orice, dar cu moderație. Cu toate acestea, nu ai voie să consumi prăjeli și sucuri carbogazoase. Poți avea un desert mic zilnic, câteva cubulețe de ciocolată neagră, prăjitură cu fructe și alte variante mai sănătoase.
Avantaje
Dezavantaje