Dieselgate se întinde ca o caracatiță. Încă o companie a primit o amendă uriașă

Dieselgate se întinde ca o caracatiță. Încă o companie a primit o amendă uriașă

Scandalul Dieselgate e departe de a se fi încheiat. Grupul Volkswagen este un adevărat colos și trage după el toate companiile partenere care s-au resemnat cu manipularea testelor pentru emisiile poluante.

La începutul lunii mai, Porsche a fost adăugată pe lista neagră a producătorilor care a fentat testele pentru emisiile de dioxid de carbon pentru aproape 99.000 de mașini.

Compania germană, care este filială a Grupului Volkswagen, a fost amendată de autoritățile germane pentru reglementare cu 535 de milioane de euro, după cum anunță Deutsche Welle.

Este una dintre cele mai mari amenzi pe care le-a primit gigantul auto din 2015, când a izbucnit așa-numitul scandal Dieselgate și până în prezent.

Porsche a fraudat automobilele încă din 2009. Compania nu produce motoare pe motorină, așa că le primește de la Audi, această din urmă fiind, la rândul ei, amendată cu 800 de milioane de euro din aceeași cauză.

Dieselgate, un scandal fără sfârșit, care implică acum și Porsche

Decizia șefilor de la Volkswagen de a manipula testele pentru emisii a fost ca un virus care s-a răspândit la toate companiile mai mici din cadrul grupului. Această „boală contagioasă” a fost luată și alți producători care n-au vreo legătură cu gigantul auto german.

Volkswagen, cel puțin, a fost de mult „lovită” de consecințele propriei infracțiuni, când a primit o amendă colosală de un miliard de euro. Până acum, scandalul Dieselgate a acumulat sancțiuni în valoare de aproape 30 de miliarde de euro.

Șefii Porsche au știut neregulile din cadrul grupului, dar s-au făcut că nu le văd. Din acest motiv, compania nu a contestat legal amenda impusă de procurorii de la Stuttgard.

În general, ar fi vorba de modelele Porsche Panamera, Cayenne și Macan, echipate cu motoare V6 și V8. Oficiul Federal de Transport din Germania a obținut dovezi că aproape 100.000 de mașini ar fi falsificat testele emisiilor poluante.

Valoarea amenzii are două componente:  531 de milioane de euro este amenda care anulează avantajul economic înregistrat de Porsche prin vânzarea automobilelor manipulate. Suma mai mică, de patru milioane de euro, reprezintă sancțiunea pentru încălcarea ordinii publice

Sursa: Deutsche Welle
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI