Dida Drăgan, mărturisire uluitoare în Săptămâna Mare. Cum l-a cunoscut pe Dumnezeu

Dida Drăgan, mărturisire uluitoare în Săptămâna Mare. Cum l-a cunoscut pe Dumnezeu
Dida Drăgan, mărturisire despre Dumnezeu în Săptămâna Mare

Dida Drăgan, supranumită ”Vocea de flacără a rock-ului românesc” și unul dintre cei mai apreciați artiști români din toate timpurile, a declarat într-un interviu că nu ar fi fost nimic fără Dumnezeu. Mărturisirile cântăreței despre ascensiunea sa strâns legată de divin.

Dida Drăgan, mărturisire despre Dumnezeu în Săptămâna Mare

Cântăreața a povestit cum l-a cunoscut pe Dumnezeu. Ea a apreciat că fără El nu este nimic și că doar prin harul Său a putut „converti substanța artistică în combustibil creator.”

Starul și-a făcut debutul la Concursul de interpretare ” București ’71”, unde a obținut premiul I cu piesa ”Vechiul pian”, compusă de Vasile V. Vasilache. Aproape de anii 1980, aceasta editează discuri la Amiga Records și este solicitată să cânte în Berlin. Face turnee în Cehoslovacia, Polinia, Bulgaria, URSS, Belgia, Danemarca și Japonia.

În 1990 începe cariera politică în cadrul PNL, alături de Dinu Patriciu, iar din iunie 2007 este membru în Consiliul de Administrație al TVR.

Îi este recunoscătoare Tatălui 

„Fie ca această zi să ne spele de rele, îndoieli și neadevăr și să avem curajul să fim noi înșine, iar partea de lumina a sufletului nostru să alunge întunericul din noi. Dumnezeu şi-a jertfit unicul lui Fiu ca să ne spele pe noi de toate relele lumii acesteia. Căci Isus a luat asupra sa crucea păcatelor noastre.

Iisus este biruința asupra morții, este partea noastră de eternitate, este lumina lunii care s-a coborât în noaptea sfântă prin Marea Poartă a Cerului. Îi mulțumesc lui Dumnezeu care s-a îndurat de mine și a făcut din ființa mea vasul în care a turnat o picătură din harul Său.

Artistul poate converti substanța artistică în combustibil creator, ceea ce a condus la luminarea spiritului și construcția de sine, libertate, artă, religie, pentru că arta nu ține doar de meserie și de exercițiu ține, în primul rând, de har. Ea cultivă libertatea de gândire, inițiativa, personalitatea.

Nimeni nu știe cât am tremurat în toate festivalurile internaționale pe care le-am câștigat. Recunosc că, întotdeauna când am un concurs internațional mă rog la Dumnezeu. Numai Dumnezeu m-a apărat pentru că eu am venit dintr-o țară socialistă. A fost foarte greu”, a povestit interpreta la Antena 3.