01 dec. 2020 | 17:07

Minunile lui Dumnezeu, explicate de știință. Care e, de fapt, adevărul despre Moise și Noe

Știri generale
Minunile lui Dumnezeu, explicate de știință. Care e, de fapt, adevărul despre Moise și Noe
Ce s-a aflat despre Moise si Noe

”Crede și nu cerceta” este o zicală veche ce a devenit insuficientă. Astfel că există oameni care au cercetat și au venit cu răspunsuri despre religie.

Minunile lui Dumnezeu, explicate de știință

De îndată ce omul a scăpat de asuprirea omului și a început să cerceteze ce anume s-a întâmplat în vremea lui Iisus, au apărut tot soiul de informații crezute imposibile. Au venit însă și multe teorii ce s-au dovedit a fi false ori pe cale de a fi dovedite. În prezent, fizicianul Gerald Schroeder spune despre câteva miracole din Biblie și cum s-au întâmplat de fapt.

Ceea ce apare în Biblie nu este cuvântul lui Dumnezeu ori al lui Iisus, ci cuvântul pe care și-l mai aminteau apostolii după ce Mesia a fost ucis. Acești oameni au început să plece în lume pentru a propovădui Cuvântul. Creștinismul s-a compus astfel din ceea ce își mai aminteau ei, dar și din vechime tradiții păgâne ale populațiilor întâlnite de apsotoli. Tradițiile păgâne trebuie înglobate în creștinism, deoarece altfel acei oameni n-ar fi acceptat acest nou zeu: Dumnezeu.

Ce s-a întâmplat cu potopul lui Noe

Dumnezeu a vrut să le dea oamenilor o lecție și a plănuit un potop. Noe a fost unicul ales să salveze animale, câte două din fiecare specie, și să-și salveze familia. Acesta a construit o arcă. Cercetătorii sugerează că în timpul unei perioade de încălzire globală din ciclurile Pământului, topirea ghețarilor din Marea Mediterană ar fi putut să producă o astfel de inundație. Acest val de apă a inundat toată bucata de uscat, de la Bosfor, Turcia, până la Mareaa Neagră, transformând totul într-o mare de apă sărată. În anul 1990, în baza unor picturi, desene și dovezi arheologice, geologii William Ryan și Walter Pitaman, de la Universitatea din Columbia, au explicat că în fiecare zi au curs aproximativ 10.000 de metri cubi de apă și că acest proces a durat 300 de zile. Inundațiile terestre au dus la migrarea animalelor. Acest episod istoric a constituit baza poveștii cu Noe.

Când Moise a devenit salvator

Legenda și Biblia menționează că Moise a urcat pe munte, iar un moment important a schimbat religia și soarta evreilor a fost când Dumenzeu i-a vorbit lui Moise dintr-un tufiș în flăcări, spunându-i că trebuie să salveze poporul din mâna egiptenilor. Dar se poate ca lucrurile să nu fi stat așa. Oamenii de știință sunt de părere că acel tufiș creștea deasupra unui fel de gură de aerisire naturală sau că ar fi putut lua foc din cauza activității vulcanilor din apropiere. De altfel, fizicianul norvegian Dag Kristian Dysthe a studiat combustia materialelor organice, în Mali, Vestul Africii, ajungând la concluzia că astfel de evenimente se întâmplă în lumea reală. În ce privește vocea lui Dumnezeu, profesorul Benny Shannon presupune că Moise lua un halucinogen local, produs din frunze de ayahuasca, plantă care se găsea în Negev sau în Deșertul Sinai.

Zămislire din pământ

Știi povestea: omul a fost creat din pământ și a existat cumva un întâi mergător al acestei civilizații. Cu toate acestea, în textele religioase din Egiptul Antic sau în legendele chineze, Creatorul modelează noroi în formă de om și apoi îi suflă viață în interior, prin nări. Un studiu făcut în anul 2013 a încercat să demonstreze aceste presupuneri și acesta arată că noroiul funcționează ca un loc de înmulțire pentru molecule și substanțe chimice, pe care le absoarbe ca un burete. Acest proces durează milioane de ani, vreme în care substanțele chimice reacționează între ele pentru a crea proteine, ADN și celule vii. Bioionginerii de la departamentul de nano-știință de la Universitatea Cornell din New York spun că noroiul ar fi putut constitui locul în care s-a născut viața pe Pământ.

PlaySport
Anca Serea a ajuns pe perfuzii! Ce s-a întâmplat cu ea la 3 noaptea
Ego.ro
Dumnezeule! Andra a RENUNȚAT la haine. Singurele IMAGINI cu ea GOALĂ, doar Măruță o vede așa
Digi24
Reacția sfidătoare a Rusiei după ce PE a cerut restituirea tezaurului României: „Datoriile față de noi sunt de 25 de ori mai mari”
Cancan.ro
Final de poveste la Taverna Racilor. Larisa Popa a plecat de la Pescobar: ”Sunt mulți hateri”
GSP.ro
„N-ați văzut la Bouchard? E SUA, nu Cioflingeni!”. Ion Țiriac, iritat de o decizie a Simonei Halep: „Vai de mine și de mine!”
Stirile PROTV
Metoda ingenioasă a unui șofer care își găsea mereu locul plătit ocupat de vecin: „Soția mea a cumpărat asta”
Romania TV
Mirela Retegan a luat în calcul să desființeze Gașca Zurli. ''M-am gândit să renunț la tot, să opresc tot, e o responsabilitate imensă''
Capital.ro
Ion Țiriac și-a DONAT AVEREA. Cutremur în România: Am dat totul cu plăcere!
EVZ.ro
Punct final pentru Jaguar. Compania nu va mai fabrica mașini
Adevarul
Traian Băsescu spune că valoarea tezaurului de la ruși este „mult mai mare” decât se știe. Ce i-a răspuns Putin când l-a întrebat despre aur
BZI.ro
Carmen Grebenișan a făcut anunțul la doi ani de la nuntă: „Tot timpul m-am gândit să fac asta!“
Spynews.ro
Luca Reghecampf își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare i-a făcut iubita lui, Asiana Peng: ”Inima mea” / FOTO
Libertatea.ro
Ion Țiriac a răbufnit după ce a văzut decizia Simonei Halep: „Vai de mine și de mine. Rar m-a ascultat”
Sport.ro
FOTO "Ți-ai făcut operație pentru mărirea posteriorului?". Ivana Knoll a recunoscut tot
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Zanni și Ana Porgras, sărut pasional. Ce s-a întâmplat noaptea la Survivor All Stars
Redactia.ro
Imagini fără precedent pe terenul de tenis, la Alcaraz - Zverev. Fanii au intrat în panică, meciul a fost întrerurpt
Digisport.ro
Horoscop săptămâna 15-21 martie 2024. Patru zodii care au karma de partea lor. Acești nativi își vindecă sufletul în primăvară
Click.ro
FOTO Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson spune care este starea ei, după ce a aflat că mai are de trăit câteva luni
Digi24
O boală bacteriană rară cu mortalitate de 30% se răspândește rapid în Japonia și nimeni nu știe de ce. Începe cu simptome ca la răceală
Digi24
Acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador este suspectul de serviciu
EVZ.ro
Se interzice risipa alimentelor în magazine. Se dau amenzi de până la 20.000 de lei. Klaus Iohannis a promulgat legea
Spynews
Pescobar este din nou tătic! Paul Nicolau este în culmea fericirii!
BZI.ro
Adio, MAESTRE! Marele cântăreţ s-a stins fulgerător. Inima i-a cedat
Capital.ro
Templul solar din România creat de la zero. Este orientat spre solstițiul de iarnă, iar punctul de atracție este "focul viu"
Antena 3
Cătălin Scărlătescu a răbufnit la adresa Antenei 1: „Și-au permis să nu ne dea banii! O să plătească!”
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
PENSIA MINIMĂ se MAJOREAZĂ serios! Anunțul făcut de SIMONA BUCURA OPRESCU
Mediaflux
Luca Reghecampf își sărbătorește ziua de naștere. Ce urare i-a făcut iubita lui, Asiana Peng: ”Inima mea” / FOTO
Spynews.ro
Nedreptatea grupelor de muncă din legea pensiilor. Cine sunt pensionarii care nu vor avea parte de majorările corecte
Realitatea.net
Ce cuplu a câștigat Finala Power Couple România. Cu câți bani au plecat acasă concurenții
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro