Minunile lui Dumnezeu, explicate de știință. Care e, de fapt, adevărul despre Moise și Noe

Minunile lui Dumnezeu, explicate de știință. Care e, de fapt, adevărul despre Moise și Noe
Ce s-a aflat despre Moise si Noe

”Crede și nu cerceta” este o zicală veche ce a devenit insuficientă. Astfel că există oameni care au cercetat și au venit cu răspunsuri despre religie.

Minunile lui Dumnezeu, explicate de știință

De îndată ce omul a scăpat de asuprirea omului și a început să cerceteze ce anume s-a întâmplat în vremea lui Iisus, au apărut tot soiul de informații crezute imposibile. Au venit însă și multe teorii ce s-au dovedit a fi false ori pe cale de a fi dovedite. În prezent, fizicianul Gerald Schroeder spune despre câteva miracole din Biblie și cum s-au întâmplat de fapt.

Ceea ce apare în Biblie nu este cuvântul lui Dumnezeu ori al lui Iisus, ci cuvântul pe care și-l mai aminteau apostolii după ce Mesia a fost ucis. Acești oameni au început să plece în lume pentru a propovădui Cuvântul. Creștinismul s-a compus astfel din ceea ce își mai aminteau ei, dar și din vechime tradiții păgâne ale populațiilor întâlnite de apsotoli. Tradițiile păgâne trebuie înglobate în creștinism, deoarece altfel acei oameni n-ar fi acceptat acest nou zeu: Dumnezeu.

Ce s-a întâmplat cu potopul lui Noe

Dumnezeu a vrut să le dea oamenilor o lecție și a plănuit un potop. Noe a fost unicul ales să salveze animale, câte două din fiecare specie, și să-și salveze familia. Acesta a construit o arcă. Cercetătorii sugerează că în timpul unei perioade de încălzire globală din ciclurile Pământului, topirea ghețarilor din Marea Mediterană ar fi putut să producă o astfel de inundație. Acest val de apă a inundat toată bucata de uscat, de la Bosfor, Turcia, până la Mareaa Neagră, transformând totul într-o mare de apă sărată. În anul 1990, în baza unor picturi, desene și dovezi arheologice, geologii William Ryan și Walter Pitaman, de la Universitatea din Columbia, au explicat că în fiecare zi au curs aproximativ 10.000 de metri cubi de apă și că acest proces a durat 300 de zile. Inundațiile terestre au dus la migrarea animalelor. Acest episod istoric a constituit baza poveștii cu Noe.

Când Moise a devenit salvator

Legenda și Biblia menționează că Moise a urcat pe munte, iar un moment important a schimbat religia și soarta evreilor a fost când Dumenzeu i-a vorbit lui Moise dintr-un tufiș în flăcări, spunându-i că trebuie să salveze poporul din mâna egiptenilor. Dar se poate ca lucrurile să nu fi stat așa. Oamenii de știință sunt de părere că acel tufiș creștea deasupra unui fel de gură de aerisire naturală sau că ar fi putut lua foc din cauza activității vulcanilor din apropiere. De altfel, fizicianul norvegian Dag Kristian Dysthe a studiat combustia materialelor organice, în Mali, Vestul Africii, ajungând la concluzia că astfel de evenimente se întâmplă în lumea reală. În ce privește vocea lui Dumnezeu, profesorul Benny Shannon presupune că Moise lua un halucinogen local, produs din frunze de ayahuasca, plantă care se găsea în Negev sau în Deșertul Sinai.

Zămislire din pământ

Știi povestea: omul a fost creat din pământ și a existat cumva un întâi mergător al acestei civilizații. Cu toate acestea, în textele religioase din Egiptul Antic sau în legendele chineze, Creatorul modelează noroi în formă de om și apoi îi suflă viață în interior, prin nări. Un studiu făcut în anul 2013 a încercat să demonstreze aceste presupuneri și acesta arată că noroiul funcționează ca un loc de înmulțire pentru molecule și substanțe chimice, pe care le absoarbe ca un burete. Acest proces durează milioane de ani, vreme în care substanțele chimice reacționează între ele pentru a crea proteine, ADN și celule vii. Bioionginerii de la departamentul de nano-știință de la Universitatea Cornell din New York spun că noroiul ar fi putut constitui locul în care s-a născut viața pe Pământ.