Diana Șoșoacă pune piciorul în prag! Categoria de români pentru care cere 5 ani de închisoare

Diana Șoșoacă pune piciorul în prag! Categoria de români pentru care cere 5 ani de închisoare
Cine sunt persoanele pentru care Diana Sosoaca cere 5 ani de inchisoare

Diana Șoșoacă tună și fulgeră la adresa unei anumite categorii de români. Fostul deputat AUR a inițiat un proiect de lege prin intermediul căruia are de gând să combată „antiromânismul” prin închisoare! Detaliile sunt incredibile. Despre ce este vorba, de fapt.

Cine sunt persoanele pentru care Diana Șoșoacă cere 5 ani de închisoare

Diana Șoșoacă lovește din nou, iar de data acesata politicianul este pornit împotriva unora dintre cetățeni. Cu alte cuvinte, controversata senatoare plănuiește să-i pună după gratii pe aceia care promovează antiromânismul.

„Antiromânismul este considerat ca fiind percepția referitoare la românii exprimată ca ură împotriva acestora, precum și manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva românilo, îndreptate împotriva românilor sau a ne-românilor, a proprietaților românilor, a instituliilor comunităților româanești sau a lăcașurilor de cult ale românilor.”, a explicat senatoarea Diana Șoșoacă viziunea ei asupra conceptului.

Proiectul de lege a fost propus în data de 28 iulie, iar Diana Șoșoacă cere pedepsea cu 5 ani de închisoare pentru persoanele care distribuie și promovează materiale, informații sau articole considerate a fi „antiromânești”.

„Prezenta iniţiativă legislativă se impune a fi adoptată având în vedere discriminările și jignirile la care sunt supuși românii atât în străinătate, cât și pe plan naţional, atât de către străinii care ne vizitează, cât, mai ales, de minorităţi sau chiar de către românii lipsiţi de orice normă de civilizaţie și respect la adresa României și a cetăţenilor români.

În contextul adoptăriiîi legii antisemitismului nr. 157/2018 §i a legii antitigănismului nr. 2/2021, este inacceptabil să nu adoptăm o lege a antiromânsimului, când din ce în ce mai multe acțiuni sunt îndreptate împotriva poporului român, limbii românee, României, ajungând să avem păreri depreciative la adresa noastră ca popor, deși istoria ne arată că ar trebui să fim unii dintre cei mai mândri din lume”, a declarat Diana Șoșoacă în expunerea de motive de 22 de pagini privind proiectul de lege împotriva antiromânismului.

Ce presupune proiectul de lege împotriva antiromânismului al Dianei Șoșoacă

Ex-liderul AUR susține că această lege împotriva antiromânismului vizează, în primul rând, instituțiile mass-media din țară.

Diana Șoșoacă susține că românii care utilizează, distribuie, confecționeză sau vând, în public, simboluri antiromânești trebuie arestați deîndată și pedepsiți cu o sentință de cinci ani în penitenciar.

Art. 4 – Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antiromanești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani și interzicerea unor drepturi.

Art. 5 – (1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum și deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antiromanești constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

2) Cu aceeași pedeapsă se sancţionează și utilizarea în public a simbolurilor antiromânești.

(3) Nu constituie infracțiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârșită în interesul artei sau științei, cercetării ori educației sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public.

Art. 6 – (1) Constituie infracţiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi inițierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiromânesc, precum și aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, presupune proiectul de lege împotriva antiromânismului de Diana Șoșoacă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI