Diana Șoșoacă, reacție explozivă privind noile restricții adresate persoanelor nevaccinate: „Ne întoarcem la dictatură”

Diana Șoșoacă, reacție explozivă privind noile restricții adresate persoanelor nevaccinate: „Ne întoarcem la dictatură”
Diana Șoșoacă, revoltată din cauza noilor restricții pentru persoanele nevaccinate

Guvernul României a anunțat noi relaxări, începând cu 1 august, dar și multe restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat. După îndelungi ședințe, autoritățile au decis să nu constrângă accesul în anumite locații pentru toată lumea, mai ales că un procent semnificativ al populației s-a imunizat. Diana Șoșoacă, care s-a arătat pe toată perioada pandemiei împotriva vaccinului, se revoltă împotriva acestor măsuri discriminatorii pentru cei nevaccinați, subliniind faptul că România se întoarce la comunism.

Diana Șoșoacă, în război cu autoritățile

Fostul senator AUR revine după o scurtă absență din atenția publică, fiind revoltată pe Guvern din cauza restricțiilor pe care le-au impus față de persoanele nevaccinate. Dacă cetățenii imunizați vor avea parte de puțin mai multă relaxare, persoanele nevaccinate sunt taxate dur, fiindu-le restricționat accesul în mai multe locații.

Din acest motiv, cât și din cauza faptului că mitingurile vor putea fi organizate cu un număr limitat de persoane, în funcție de incidența cazurilor din localități, Diana Șoșoacă susține că se încalcă Constituția, revenind la perioada dictaturii.

Chiar și așa, senatoare susține că nu se va lăsa intimidată de noile măsuri, ea continuând să iasă să protesteze pe stradă, ca și până acum.

„Mitinguri au interzis pe toată perioada pandemiei încălcând constituția. Din păcate, ne întoarcem la dictatură, pentru că avem inclusiv o încălcare a Codul de la Nürnberg pentru că aceste vaccinuri sunt în faza de testare.

Se pare că noi copiem modelul francez, dar acolo sunt milioane de oameni pe străzi. Ne întoarcem la dictatură. Este o dictatură neonazistă”, a transmis senatoarea, la Realitatea PLUS.

După data de 1 august, potrivit propunerii CNSU, mitingurile se vor putea organiza cu un număr redus de persoane, de la 100 până la 500, în funcție de incidența fiecărei localități.

Raed Arafat, despre accesul în locurile destinate exclusiv persoanelor vaccinate

În urma deciziei de a se face diferențieri în ceea ce privește persoanele vaccinate și cele nevaccinate, multă lume s-a arătat revoltată. Șeful DSU a explicat că această soluție este corectă, susținând în același timp vaccinarea, dar și sectorul HoReCa.

„Eu vă dau un exemplu: dacă avem creşterea incidenţei, de exemplu, peste 3 la mie şi măsura care era luată înainte era să închidem restaurantele în interior, ca să nu închizi restaurantele în interior poate vii cu o soluţie intermediară prin care să spui: da, le lăsăm în interior, dar cu o condiţie: cei care intră acolo sunt cei vaccinaţi. Poate asta este o soluţie, decât să spunem la restaurante: “Închideţi-vă până scade incidenţa sub 3 la mie!

Este o logică aici şi este o abordare reală şi este, de fapt, modul în care beneficiem de arma care o avem în mâna noastră acum şi care este vaccinarea şi care chiar dacă doi vaccinaţi, unul dintre ei e pozitiv şi transmite la celălalt, ştim că celălalt, cel mai probabil, va rămâne cu o formă foarte uşoară a bolii.

Deci, cam asta este logica. Nu pot să vă spun cum, ce măsuri vom lua, dar v-am dat un exemplu logic cum poate să fie aplicat acest lucru”, a explicat Raed Arafat într-o conferinţă de presă la Guvern, fiind întrebat desăre decizia limitării accesului pentru persoanele nevaccinate în anumite locuri.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI