Diana Șoșoacă, mesaj halucinant din Parlament. A refuzat din nou să poarte masca de protecție

Diana Șoșoacă, mesaj halucinant din Parlament. A refuzat din nou să poarte masca de protecție
Diana Șoșoacă, mesaj halucinant din Parlament

Diana Șoșoacă a luat cuvântul azi în plenul unde va fi dat votul de încredere pentru Cabinetul Cioloș, fără să poarte masca de protecție. Iată ce mesaj a transmis senatoarea.

Diana Șoșoacă, mesaj halucinant din Parlament

Diana Șoșoacă nu se dezice. Senatoarea independentă l-a salutat azi, de la Tribuna Parlamentului pe prim-ministrul ungar Viktor Orban, transmițând că „poate cândva vom avea şi un Guvern naţionalist, după exemplul Ungariei”.

Diana Șoșoacă a vorbit în plenul unde va fi dat votul de încredere pentru Cabinetul Cioloș. Aceasta a refuzat să poarte masca de protecție.

„Pentru colegii de la USR care îmi spun să port mască, eu vă spun jos masca, pentru că vă ascunde ipocrizia!”, a transmis Şoşoacă de la tribuna Parlamentului.

De altfel, Preşedinta Senatului, Anca Dragu, cea care a prezidat şedinţa, i-a atras atenţia senatoarei de mai multe ori să poarte masca de protecție, însă ea a refuzat spunând că are probleme de respiraţie.

„Dacă doriţi, vă pot preda ceva drept ca să înţelegeţi ce înseamnă Constituţia, legea, ordinul. Că dumneavoastră le-aţi dat, nu eu. Mai sunt şi oameni care au alte probleme decât covidul!”, a spus senatoarea, căreia i s-a tăiat microfonul deoarece îi expirase timpul. Apoi, Diana Şoşoacă a mai primit încă 30 de secunde.

„În final, vreau să îi transmit un salut cordial domnului prim-ministru al Ungariei, Viktor Orban, şi un pios omagiu colegului nostru Daniel Măcriş care a decedat ieri. Poate cândva vom avea şi un Guvern naţionalist, după exemplul Ungariei”, a conchis senatoarea Diana Șoșoacă.

Rezultatul votului de încredere

De precizat este că votul de încredere pentru Guvernul Cioloş a început de la ora 10.00 într-o şedinţă la care PNL şi UDMR vor participa, însă nu vor vota, aleşii fiind ţinuţi în bănci. Şansele ca USR să treacă echipa ministerială sunt însă minime.

Tot azi copreşedintele AUR Claudiu Târziu a transmis de la tribuna Parlamentului că preşedintele Klaus Iohannis ar putea să fie suspendat din funcţie deoarece a propus în mod deliberat premier al ţării pe Dacian Cioloş, cu toate cî ştia că nu poate să întrunească o majoritate parlamentară.

„Faptul că preşedintele Klaus Iohannis a găsit de cuviinţă să îl propună premier pe Dacian Cioloş, care nu întruneşte o majoritate parlamentară, ştiind foarte bine acest lucru, ne face să credem că a făcut deliberat acest pas neconstituţional care poate să îi atragă suspendarea din funcţie şi demiterea prin referendum. După ce acest Cabinet propus va cădea la vot, sperăm ca domnul preşedinte să găsească o soluţie pentru instalarea unui guvern valabil. Altfel, ne va obliga să mergem mai departe cu procesul de suspendare”, a declarat Claudiu Târziu.

Votul pentru Guvernul Cioloș a început la ora 12:00. Acesta s-a încheiat după o jumătate de oră cu 88 de voturi pentru și 184 de voturi impotriva.

Urmăriți Playtech.ro și pe