Diana Șoșoacă l-a prins pe Ludovic Orban cu minciuna. Cum păcălește românii cu pensiile, de fapt

Diana Șoșoacă l-a prins pe Ludovic Orban cu minciuna. Cum păcălește românii cu pensiile, de fapt
Diana Șoșoacă l-a prins pe Ludovic Orban cu minciuna. Cum păcălește românii cu pensiile, de fapt

Diana Şoşoacă aduce acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban. Senatoarea susține că președintele Camerei Deputaților minte poporul în privința eliminării pensiilor speciale.

Diana Șoșoacă, acuzații la adresa lui Ludovic Orban

Diana Șoșoacă a declarat, miercuri, în plenul Senatului că eliminarea pensiilor speciale de care dispun parlamentarii se va aplica în următoarea legislatură, legea civilă fiind neretroactivă. Totodată, avocata îl acuză de minciuna pe Ludovic Orban. Mai mult, aceasta și-a exprimat nemulțumirea față de intenția PNL de a o revoca pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

“Mă uitam la domnul Orban şi nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine. Nu ştiu la cine a strigat, sincer, dar mi-aduc aminte când stăteam noi în Piaţa Victoriei şi-l strigam pe domnul Orban şi nu auzea.

Acum l-am auzit până în capătul sălii. Câtă demagogie ieftină. Domnule Orban şi stimaţi colegi care discutăm despre o demagogie ieftină. Articolul 15, alineatul 2 din Constituţie. V-am spus: toţi trebuie să vă cumpăraţi Constituţia României.

De ce minţiţi poporul român? Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. Ceea ce votaţi dumneavoastră acum eventual se va aplica la următoarea legislatură. Restul pensiilor rămân valabile.

Ştiu foarte sigur deciziile Curţii Constituţionale. Sunt sigură că vor merge pe drepturi câştigate. Dacă dumneavoastră chiar doriţi să schimbaţi această lege, mergeţi juridic, mergeţi cu jurişti foarte buni şi faceţi-o în aşa fel încât să treacă şi de Curtea Constituţională şi să se aplice din acest moment. Însă n-o să reuşiţi. Neretroactivitatea legii civile”, a susţinut Şoşoacă, citată de Agerpres.

Șoșoacă, revoltă în plenul Senatului

Senatoarea Șoșoacă și-a exprimat nemulțumirea față de intenția Partidului Național Liberal de a o revoca pe Renate Weber, căreia Șoșoaca i-a luat apărarea, în plenul Senatului. De asemenea, i-a transmis lui Orban faptul că nu îi va permite niciodată să mai mintă poporul.

“Şi, domnule Orban, lăsaţi-ne pe noi cei care am luptat în stradă împotriva celui mai abuziv şi mai restrictiv Guvern al României, conform raportului Avocatului Poporului pe anul 2020, pe care vreţi să-l revocaţi din funcţie. De ce?

Pentru că a fost singura persoană care a dat curs tuturor solicitărilor societăţii civile şi datorită acestei societăţi civile mai avem libertate în această ţară. O mână de avocaţi şi o mână de oameni care nu v-au lăsat să vă bateţi joc de România”, a precizat Şoşoacă.

Discursul Dianei Șoșoacă a avut loc după ce miercuri a fost adoptat proiectul PSD, privind eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor.