Diana Șoșoacă, atac virulent la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Ce îi transmite Patriarhului Daniel

Diana Șoșoacă, atac virulent la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Ce îi transmite Patriarhului Daniel
Diana Șoșoacă și Patriarhul Daniel

După o perioadă în care a ales să stea departe de ochii lumii, Diana Șoșoacă a revenit în atenția publicului cu un mesaj adresat reprezentanților de seamă ai Bisericii Ortodoxe, în frunte cu Patriarhul Daniel. Fosta senatoare AUR a făcut declarații halucinante, menite să clatine încrederea pe care cetățenii o au în instituția Bisericii.

Diana Șoșoacă, scandal pe Facebook la adresa BOR

Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit într-un material video postat pe pagina sa de Facebook, exprimând revoltă la adresa Bisericii, despre care a spus că nu are nicio autoritate, fiind condusă de poporul român, care are drept asupra mai multor lăcașuri religioase. Mai mult, aceasta a dat exemplul Mănăstirii Frăsinei, despre care a spus că „nu aparține Bisericii Ortodoxe Române”.

„Mănăstirea Frăsinei nu aparține Bisericii Ortodoxe Române, să vă intre bine-n cap: poporul român este stăpân peste clădirile și terenurile Bisericii! Niciun ierarh nu poate decide la Frăsinei”, a transmis ea, adoptând un ton ridicat.

Purtată de valul de acuzații și insulte la adresa înalților demnitari bisericești, Diana Şoşoacă s-a enervate atât de tare, încât a confundat unele nume, botezându-l pe Mitropolitul Irineu al Olteniei drept „Ioan”.

Avocata a făcut apel la Patriarhul Daniel să facă demiteri în rândul anumitor Arhiepiscopi, respectiv, Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului și Mitropolitul Irineu al Olteniei, subliniind că poporul român nu are nevoie de stăpâni.

„Preafericite Daniel, destituie-i pe Varsanufie și pe Irineu. Noi suntem stăpânii noștri, nu altcineva”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a lansat și un ultimatum, astfel a amenințat Ea a spus că declară un ultimatum, amenințând că dacă nu i se respectă dorințele, va declanșa „jihadul” şi va seculariza averile BOR, la fel ca în vrmeurile comuniste.

Ce vreți mă, secularizarea averilor? Vreți să le luăm înapoi? Să vedeți că poporul român este stăpânul averilor Bisericii? Vi s-a urcat la cap: prea mulți bani, prea multă merțane”, a urlat senatoarea.

Ce a nemulțumit-o, de fapt, cel mai tare pe Diana Șoșoacă

După acuzațiile făcute, senatoarea Şoşoacă a rupt tăcerea despre nemlțumirile pe care le are la adresa ierarhilor  BOR, mai exact, aceasta s-a plâns că nu a fost susținută politic atunci când a solicitat ajutor. Mai mult, ea i-a acuzat pe aceștia că și-au pierdut spiritul și poziția de „oameni ai lui Dumnezeu”, fiind mai degrabă globaliști.

„Am fost pe la fiecare dintre voi și v-am rugat să ajutați poporul român. Voi nu mai sunteți oamenii lui Dumnezeu, ci oamenii globaliștilor și vă bateți joc de toți”, a spus ea.

Șoșoacă a avut cuvinte jignitoare și la adresa poporului român, făcându-i pe cetățeni „proști”. Aceatsa i-a avertizat că  dacă nu se vor „revolta” la comanda ei, vor sfârși foarte prost.

„Dacă vreun preot sau călugăr care a lucrat cu mine pățește ceva, vă distrug. Pe românește. Ceea ce le veți face voi lor, vom face noi vouă. Legea talionului: ochi pentru ochi. Bă, vă iau pe toți la rând”, a mai spus Şoşoacă.

Vezi imagini cu Diana Șoșoacă, revoltată pe poporul român:

 

Urmăriți Playtech.ro și pe