Senatoarea Diana Șoșoacă a fost prezentă la lansarea cărții Marinei Almășan, care are ca obiect călătoria ei în Danemarca. Diana Șoșoacă ne-a mărturisit, într-un interviu exclusiv pentru playtech.ro, că în prezent a scăpat de plata amenzilor luate în pandemie. Aceasta primea amenzile din cauza nepurtării măștii. Sumele se ridicau la 30.000 de euro. Diana ne-a mai vorbit despre debutul în avocatură, dar și despre o posibilă candidatură la președinția României.
Zilele acestea a avut loc lansarea cărții semnate de Marina Almășan, eveniment la care a participat și sentoarea independentă de iași, Diana Șoșoacă. Redacția Playtech a reușit să stea de vorbă cu aceasta, aflând cum a cunoscut-o pe autoare, despre controvesele din jurul său și despre o posibilă candidatură la cea mai înaltă funcție în stat.
Playtech.ro: Bună ziua. Ce mai faceți, doamna Șoșoacă?
Diana Șoșoacă: Cred că sunt singurul parlamentar, care nu are o secundă de libertate, stă toată ziua și muncește. Am venit la prietena mea Marina Almășan, cred că ne știm de-o viață. Cel puțin de jumate din viața mea ne știm.
Mă bucur pentru ea, pentru încă o carte. Sunt deținătoarea întregii sale biblioteci și mă bucur din suflet că nu se lasă și merge mai departe. Pentru că, din păcate, nu prea e o persoană prea agreată de Televiziunea Română, pentru că, în aceste timpuri, după câte văd eu, profesioniștii trebuie dați la o parte.
Din câte îmi aduc aminte, am fost rugată să vin la o emisiune a ei, cred că acum vreo 20 de ani, nu mai știu exact, oricum cu foarte mult timp în urmă. M-am trezit invitată pe un anume caz și văzând profesionalismul cu care lucrez a rămas să colaborez cu ea la următoarele emisiuni. Și, ulterior, am devenit și avocata sa în cazurile mai puțin plăcute pe care le-a avut.
Dar împreună am trecut peste ele, pentru că între noi s-a dezvoltat și o frumoasă prietenie care durează și mă bucur din suflet. Este un om minunat. Și îi rog pe toți cei care citesc tot felul de tabloide să facă abstracție pentru că nu au nicio legătură cu realitatea. Marina Almășan este un om atât de frumos și de profesionist, ar trebui să învețe multă lume televiziune de la ea.
Nu sunt agreată de puterea trădătoare. De poporul român sunt foarte iubită, și de oamenii inteligenți și de profesioniști pentru că nu fac altceva decât să spun lucrurilor pe nume, poate într-o manieră mult prea agresivă față de felul în care sunt ei obișnuiți. Dar cred că, în situația de față, minciuna a fost arătată cu zâmbetul pe buze. Trădarea a fost făcută într-o manieră foarte elegantă, iar, după cum spunea Nicolae Iorga, ca să-l parafrazez, „lingușirea e pasul dinaintea trădării”.
Cred că e cazul ca cineva să ia hățurile în mână și să spună adevărul acela care este, dur, deranjant. Și cred că este normal să se audieze și cealaltă parte. Este unul dintre principiile fundamentale ale Dreptului românesc.
Mi se pare corect să fiu un personaj controversat, pentru că până în acest moment adevărul s-a spus cu jumătate de gură, cu aranjamente pe ici pe colo prin spatele cortinei. Iar eu am ales să fiu în fața cortinei și să spun adevărul, indiferent de consecințe. Mi l-am asumat, eu sunt o persoană responsabilă și asumată…
Au fost și mai sunt enorm de multe la adresa mea și a familiei mele. Știți, există cineva și ceva special pe care acești trădători și acești neoameni, neromâni, nu-l iau în calcul. Dumnezeu.
Enorm de mult. Și eu pe el.
E tot timpul alături de mine. Orice mi-ar face ei, eu scap. Sunt la fel de puternică și jovială și merg înainte și nu mă sperie nimic. Când crezi în Dumnezeu, nu are de ce să-ți fie frică. De aceea nu înțeleg poporul român. Toți au această problemă a fricii.
Frica intervine atunci când nu ești sigur pe tine. Iar când nu ești sigur pe tine înseamnă că nu crezi în Dumnezeu. Mai țineți minte, „dacă ai avea credință cât o boabă de muștar, ai putea să muți munții din loc”.
N-am avut intenția nici senator să fiu. A trebuit să fiu și Dumnezeu m-a dus acolo. Dacă Dumnezeu va considera că eu trebuie să candidez pentru a fi președintele României, credeți-mă, nu doar că voi candida, dar voi fi și președintele României.
Nu, nu am fost. Țările nordice sunt cam reci pentru mine și au un sistem legislativ care mie nu-mi place, cel puțin împotriva copiilor. Nu pot fi de acord. Nu mă atrage, poate, cândva, mai încolo, nu știu.
Să mai îmbătrânesc puțin, să rezolv problemele românilor, apoi vom vedea dacă mergem în Danemarca sau nu. Mie îmi plac românii, căldura, jovialitatea românului, persiflarea, acest stil al lui de a râde, atunci când îi e rău.
Singurul lucru care m–ar atrage în țările exotice este culoarea oceanului sau a mărilor. Când filmează aștia, totul e liniștit, frumos, dar când te duci acolo sigur îți apar câțiva pe cap și atunci s-a dus toată frumusețea, pentru că trebuie să te deranjeze cineva și să nu poți să rămâi tu cu tine însăți și să poți cuprinde în suflet tot acel peisaj frumos.
Avem treabă, nu mă trageți pe partea asta a oceanelor cu niște culori frumoase, că, știți, eu mă duc în Parlament și văd numai negru în fața ochilor.
Le-am luat…30.000 de euro. Am scăpat în instanță. Le-am spus tuturor românilor că încă mai avem judecători senzaționali și, cât mai sunt ei, încă mai are o șansă România. Nu că au ținut cu mine, nu au ținut cu mine, ci cu dreptatea, cu legea.
Foarte mulți români care au preluat de la mine acțiunile împotriva acelor amenzi, pentru mască, au câștigat. Până acum, am văzut o singură acțiune, doar în fond respinsă, la care acea persoană a făcut apel, încă se mai judecă.
Și eu mai am vreo 5-6 dosare. Mai mult decât atât, a intervenit și Curtea Constituțională cu acea decizie prin care a menționat că amenzile pentru nepurtatul măștii sunt neconstituționale.