Diana Şoşoacă a urcat şi ea la Sfinx pentru piramida energetică: “Sunt nebună de curajoasă”

de: Bișinicu Andreea
29 11. 2021

Duminică, 28 noiembrie, a avut loc o forfotă mare pe platoul Bucegi, acolo unde sute de turiști s-au adunat pentru a fi martori la formarea „piramidei energetice” deasupra Sfinxului. Senatoarea Diana Șoșoacă a fost și ea prezentă la eveniment. Ce mesaj le-a transmis românilor. Cetățenilor nu le-a venit să creadă.

Diana Șoșoacă a vrut să vadă „piramida energetică” din platoul Bucegi

Un fenomen bizar s-a petrecut duminică, 28 noiembrie, pe platoul Bucegi din România, acolo unde mii de turiști au urcat pe munte, sperând să se formeze deasupra Sfinxului o „piramidă energetică”, ce se spune că ar avea puteri miraculoase.

Potrivit legendelor românești, în fiecare an pe data de 28 noiembrie razele soarelui ar forma o piramidă energetică deasupra Sfinxului, motiv pentru care mii de turiști se înghesuie pentru a vedea minunea.

În respectiva zi, în zonă se organizează trasee montane, cu ghizi, pentru ca oamenii să se bucure și de peisaj, și de legendele locului. Salvamontiștii au fost nevoiți să intervenă atunci când unii dintre turișit au întâmpinat dificultăți în a coborî.

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane.

Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță.

Au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat”, au transmis oficialii de la Salvamont România.

Ce le-a transmis Diana Șoșoacă românilor de pretutindeni

Printre românii aflați la fața locului s-a numărat și controversata senatoare Diana Șoșoacă. Fostul membru AUR a postat pe pagina ei oficială de Facebook clipuri în care râde și discută cu admiratorii care au venit de departe pentru a o saluta.

„Cine vrea să se întoarcă în țară, să se întoarcă în maximum șapte – opt luni, după aceea s-a terminat! Vorbesc foarte serios, nu mă puneți să spun mai multe! Cum să nu vii la ziua Sfinxului? Cât pot să vin, voi veni.

Într-o discuţie cu turiştii urcaţi la Sfinx, senatoarea Diana Şoşoacă s-a lăudat că „sunt nebună de curajoasă, bravo mie că fac ce fac.”, a declarat celebra avocată Diana Șoșoacă pe rețelele sociale.