25 nov. 2021 | 13:57

Diana Șoșoacă, avertisment de ultimă oră pentru premierul Ciucă: „Voi scoate cât de mulți români pot în stradă”

Politică
Diana Șoșoacă, avertisment de ultimă oră pentru premierul Ciucă: „Voi scoate cât de mulți români pot în stradă”
Diana Șoșoacă: „Voi scoate cât de mulți români pot în stradă”

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă s-a remarcat din nou în Parlament, în timpul ședinței de învestire a Guvernului Ciucă. În urmă cu puțin timp, aceasta a atacat dur noul Guvern, amenințându-l că odată cu votarea certificatului verde, va instiga o nouă revoluție în stradă. De asemenea, senatoarea a felicitat-o pe Gabriela Firea pentru funcția deținută, promițându-i că vor avea de lucrat împreună în ceea ce privește câteva aspecte importante legate de familie și tineret.

Diana Șoșoacă nu va vota Guvernul Ciucă

Senatoarea nu s-a sfiit nicio secundă să ia la rost noul Guvern Ciucă, ironizând cele două partide, PNL și PSD, și asemându-le cu două parelele care se vor întâlni într-un punct infinit. Fiind revoltată din cauza lipsei de femei în componența noului Guvern, Diana Șoșoacă a ținut să o felicite pe Gabriela Firea pentru funcția de ministru al Tineretului și Familiei.

„Suntem în geometria euclidiană, două paralele se întâlnesc la un punct infinit. (…) Pentru că suntem în geometria hiperbolică în care literatura lui Kafka poate fi transpusă în planul realității. (…) Avem un guvern în care există o singură persoană de sex feminin, nu gen, nu aveți doamne capabile să ocupe funcții în acest guvern? (…) Cu tot respectul pentru doamna Firea, e bine că sunteți la Ministerul Familiei, o să vă fac câteva vizite, pentru că avem de rezolvat niște treburi. (…)

Diana Șoșoacă și-a întărit poziția împotriva Guvernului, amenințând cu proteste în stradă și nesupunere civică, în cazul în care vaccinarea ar deveni obligatorie sau premierul va aproba pașaportul verde în Parlament.

“Nu știu cum e armata, dar vă spun în calitate de jurist că există principiul lui Thoreau – dreptul la nesupunere civică. În momentul în care veți avea pașaportul verde sau poate pașaportul kaki aprobat în Parlament și veți impune vaccinarea obligatorie, eu voi scoate cât de mulți români pot în stradă. Veți avea parte de cea mai mare nesupunere civică”, a amenințat Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, reacție neașteptată după vaccinarea Patriarhului Daniel

Senatoarea independentă este una dintre persoanele publice care s-a arătat încă de la începutul pandemiei împotriva vaccinării anti-Covid-19 și a tuturor restricțiilor. Chiar dacă inițial mai multe persoane au susținut acest trend, inclusiv reprezentanți ai Bisericii, ulterior, unii dintre aceștia și-au schimbat opinia în acest sens.

Astfel, Patriarhul Daniel a anunțat că s-a vaccinat anti-Covid-19, îndemnând cât mai mulți români să facă acest lucru. În urma aflării acestei vești, Diana Șoșoacă a avut și o reacție în acest sens, considerând că fiecare persoană are dreptul să decidă ce este mai bine pentru ea.

„Este strict opțiunea dânsului. Din câte știu eu, Patriarhul este un om matur, care poate lua cele mai bune decizii pentru propria persoană. Pe de altă parte, Patriarhul a fost miercuri seara în Parlament, la ședința noastră festivă, cine știe când s-o fi vaccinat?!, a afirmat Diana Șoșoacă.

De nu se vaccinează senatoarea

Aceasta și-a continuat argumentele anti-vaccinare, oferind exemplele altor țări care au decis carantinarea, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

„În ceea ce mă privește, poziția mea rămâne aceeași: nu mă vaccinez! Nu am nimic împotriva celor ce au decis să se vaccineze, dar eu personal nu o voi face. În continuare, autoritățile nu au reușit, și aici nu mă refer doar la cele din România, dar și la cele din alte țări, europene în primul rând, să facă dovada certitudinii că folosind acest vaccin situația se îmbunătățește.

Dimpotrivă, avem persoane vaccinate care continuă să se îmbolnăvească sau să transmită boala, deci nu există certitudinea că vaccinându-ne vom întrerupe transmisia acestei boli. Nu mai departe de zilele trecute, Austria a decis să reintroducă carantina, și pentru cei nevaccinați, dar și pentru cei vaccinați!
Și atunci, vă întreb și mă întreb, și-i întreb pe toți ceilalți, despre ce fel de certitudini discutăm atunci când vorbim despre vaccinare?”, a mai transmis senatoarea, potrivit impact.ro.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EVZ.ro
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi majorările anuale
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Capital.ro
Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro