Imediat după anunțul relaxării restricțiilor Diana Șoșoacă anunța că este o victorie a celor care au ieșit în stradă. Declarațiile senatorului independent au fost taxate de o parte a spectrului politic. În același timp, așa cum anunța, a contestat decizia Senatulu de suspendare. Rezultatul a fost anunțat astăzi, la o lună de la decizia inițială.
Pe 14 mai când Klaus Iohannis și celelalte autorități anunțau relaxarea măsurilor, Diana Șoșoacă ieșea din nou în stradă. Senatorul a atribuit aceste relaxări luptei protestatarilor ieșiți în ultima vreme în stradă, și nicidecum autorităților. Ba mai mult, Diana Șoșoacă vorbea și despre amenzile pe care aceasta le-a plătit în această perioadă.
”Simt că poporul român este eliberat de constrângeri. Nu se datorează preşedintelui Iohannis. Nu se datorează Guvernului. Nici lui Raed Arafat, secretarul de stat care nu se mai mută din scaunul acela de 12 ani. Se datorează poporului român. Acel grup mic de avocaţi care luptă în continuare împotriva încălcării Constituţie.
(…) Nu mă simt eliberată nici de cei peste 10.000 de euro pe care i-am primit ca amendă pentru nepurtatul măştii, pentru că văd că pe toate văd că instanţele le anulează, având în vedere negalitatea dispoziţiilor legate de măşti.”, declara Diana Șoșoacă la România TV.
În urmă cu o lună, la inițiativa PNL, Diana Șoșoacă primea o decizie dură din partea Senatului. Este prima decizie de acest fel, de a suspenda un senator. Decizia venea în urma repetatelor derapaje ale senatorului de Iași. La acel moment Diana Șoșoacă anunța că va contesta această decizie, lucru pe care de altfel l-a și făcut. Astăzi, la o lună de la acel moment, a venit și răspunsul Senatului României pe marginea contestației depuse.
Conform celor de la G4media.ro Senatul a respins cererea senatorului Diana Șoșoacă, într-o ședință secretă. Votul a fost unul majoritar în defavoarea senatorului de Iași. În aceste condiții măsura inițială, de suspendare pentru trei luni, rămâne în vigoare. Este prima decizie de acest fel împotriva unui senator, luată de Biroul permanent al Senatului. În demersul făcut de PNL și de președinta Comisiei Juridice a Senatului se menționa că decizia a fost luată ca urmare a:
”nerespectării legilor în vigoare şi a prevederilor Regulamentului. Exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen. Încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt.”, se spue în decizia luată în Senat.