Diana Șoșoacă a luat decizia categorică. Ce probleme grave va avea medicul care refuză pacienții nevaccinați

Diana Șoșoacă a luat decizia categorică. Ce probleme grave va avea medicul care refuză pacienții nevaccinați
Ce spune Diana Șoșoacă despre medicul care refuză pacienții

Diana Șoșoacă a avut un discurs despre medicul care de familie care a spus că va refuza să-i consulte pe pacienții care nu se vaccinează împotriva coronavirusului.

Diana Șoșoacă a luat decizia categorică

După ce medicul de familie din Călărași a spus că nu-i va mai primi la consultații pe pacienții care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, senatoarea AUR Diana Șoșoacă a spus că se va adresa Colegiului Medicilor.

Ea susține că doctorul încalcă legea cu privire la dreptul pacientului de a refuza sau opri o intervenție medicală, dacă își asumă în scris decizia.

”Doctorul respectiv încalcă legea 46/2003, cu privire la consimțământul pacientului privind intervenția medicală, care menționează că pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală, asumându-și în scris răspunderea pentru decizia sa, iar medicul este obligat să explice consecințele refuzului.

Acest vaccin, dacă vă uitați pe prospectul său, pe prezentarea sa, o să vedeți că este în fază experimentală până în 2023. În aceste condiții, trebui să-și asume un medic răspunderea și vreau să știu cine răspunde pentru efectele adverse, în condițiile în care producătorii au fost exceptați de la răspundere, a spus Diana Șoșoacă la Antena 3.

Diana Șoșoacă ”se va adresa Colegiului Medicilor”

Diana Șoșoacă a intrat în polemică cu jurnalistul Mirel Curea, care i-a luat apărarea medicului respectiv. Jurnalistul susține că legea 95/2006 îi permite medicului să refuze un pacient cu două obligații:

  1. Nu-l refuză dacă este situație de urgență;
  2. Dacă îl refuză, este obligat să-l dirijeze către un alt medic.

De asemenea, jurnalistul a spus că, în caz că pacientul nu este de acord cu conduita medicului său de familie, relația dintre medic și pacient se rupe. Mai mult, Mirel Curea este de părere că medicul în cauză are acoperire perfect legală și morală.

Reacția Dianei Șoșoacă nu a întârziat, iar senatoarea AUR i-a spus jurnalistului că se va adresa colegiului medicilor.

”Mă voi adresa Colegiului Medicilor. Este o condiționare a unui act medical”, a fost răspunsul Dianei Şoşoacă.

Din ce motive refuză medicul pacienții care nu se vaccinează

Medicul din Călărași, Cătălin Petrencic, a spus la Antena 3 care sunt motivele care au dus la decizia de ai refuza pe pacienții care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19.

Medicul de familie susține că a luat această decizie după ce o pacientă i-a spus răspicat că nu se va vaccina împotriva coronavirusului pentru că în acest fel îi va fi introdus 5G în organism.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI