”Diamantele negre”, cele mai scumpe fructe de pe piață? O singură bucată costă 84 de lei

”Diamantele negre”, cele mai scumpe fructe de pe piață? O singură bucată costă 84 de lei
'Diamantele negre', cele mai scumpe fructe

Un singur fruct costă 84 de lei. Culoarea lor inedită și aspectul le-a adus în topul celor mai scumpe fructe din întreaga lume. Cum arată în interior și ce detalii atrag atât de mult oamenii?

‘Diamantele negre’, fructele prețioase de pe piață

Cine ar fi crezut că un măr ar putea ajunge vreodată la un astfel de preț uriaș? Dar nu este vorba de un simplu măr, ci de ‘diamantul negru’, așa cum este denumit soiul special care atrage privirea tuturor.

Merele negre sunt cele mai scumpe fructe de pe piață, iar specialiștii au ajuns să le vândă la un preț uriaș datorită culorii lor impresionante. Acestea ajung la maturitate și se coc doar în anumite condiții, detaliu care vine cu un plus valoare.

Un fruct ajunge la 84 de lei și se găsește pe piață sub denumirea de Black Diamont/’Diamantul negru’. Numele lor este desigur dat de culoarea închisă pe care o au, dar frumuțesea vine și de la extrema pe care o poți observa cu ușurință după ce iei o mușcătură.

Dacă sunt bine coapte, miezul lor este similar cu al altor fructe. Merele negre se obțin din soiul Hua Niu, originar din Noua Zeelandă, adus din China și ajuns să fie plantat în Nyingchi din Tibetul Chinei.

Femierii locali au grijă de soiul care este pretențios și care are nevoie periodic de fertilizare. Un lucru fascinant este că rezistă foarte bine la frig și are o protecție naturală împotriva paraziților și a insectelor.

Merele negre cresc în zone muntoase la o altitudine de 3.500 de m deasupra nivelului mării și au nevoie de multă lumină și raze ultraviolete. Diamantele negre nu se consumă în mod frecvent și din cauza prețului, dar și a producțiilor mici.

Având în vedere condițiile, agricultorii chinezi au decis să transforme merele negre în marfă rară. De asemenea, acest soi se mai găsește în Statele Unite ale Americii și este numit Arkansas Black, cunoscut pentru culoarea sa roșu-închis, aproape negru, dar are alte dimensiuni.

Fructe scumpe din lume

Multe dintre fructele de pe lista de mai jos sunt crescute de fermierii locali din Japonia și sunt unele din cele mai scumpe fructe pe care le poate cumpăra cineva. Cererea este mică tocmai din cauza prețurilor din dreptul lor, așa că sunt consumate doar de anumite persoane.

1. Kyoho
2. Mango Egg of Sun
3. Mango Northern Territory
4. Dekopon
5. Struguri Ruby Roman
6. Capsunile Arnaud
7. Ananasul
8. Pepenii Yubari King
9. Marul Sekai-ichi
10. Pepenele Densuke

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI