Diagnosticul crunt pe care l-a primit Eugenia Șerban. ”Am ales să lupt pentru viață!”

Diagnosticul crunt pe care l-a primit Eugenia Șerban. ”Am ales să lupt pentru viață!”
Diagnosticul crunt pe care l-a primit Eugenia Șerban

Eugenia Șerban a trecut printr-o dramă greu de imaginat. A descoperit că are două tipuri de cancer, în același timp, și a suportat o operație grea, de 12 ore. Cu optimism și putere, actrița a făcut confesiuni despre punctul nevralgic în care a dus-o viața.

Eugenia Șerban, diagnostic crunt

Eugenia Șerban s-a făcut actriță pe ascuns, iar trenul a fost a doua ei casă. Viața i-a fost plină de încercări, iar despre toate a vorbit fără menajamente și fără ocolișuri pentru revista Viva.

În luna aprilie a anului trecut i s-au schimbat traiectoriile, când avea să afle, după un control ginecologic, că ceva nu este în regulă. A început investigațiile, iar în iunie s-a confirmat cancerul ginecologic. Imediat după biopsie, medicul ei a decis să i se facă de urgență o ecografie la sân, în aceeași zi. Atunci a aflat că are și cancer la sân.

„Prima dată am crezut că este o greșeală, am tot sperat să nu fie adevărat și am început toate investigațiile necesare. RMN-uri, CT-uri, PET CT, biopsii, iar cel mai greu a fost să aștept rezultatul biopsiilor. Prima perioadă m-a dărâmat, aveam mii de întrebări în cap… De ce eu? De ce mie? Și încă nu aveam habar ce va urma. Dar, în această perioadă, am avut alături de mine oameni și prieteni minunați.

Tot în acel timp am fost plecată la Timișoara, pentru că era programat de mult spectacolul meu monolog „Spovedanie în fața luminii”.  Când am acceptat? E greu de spus. Am avut nevoie de un timp, eu cu mine”, a povestit Eugenia Șerban.

Curaj inconștient

Echipa de medici a încercat să o convingă să facă intervențiile chirurgicale pe rând, dar încăpățănarea ei, după cum spune, a determinat-o să facă toate operațiile în același timp, pentru că voia să fie, în cel mai scurt timp, din nou pe scenă.

„Am avut un curaj inconștient! Chiar dacă echipa de medici (Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Oncologie) a încercat să mă convingă să fac intervențiile pe rând, încăpățânarea mea și dosarul medical, favorabil în privința stării de sănătate generale, i-au determinat să prindă și ei curajul de a-mi face toate intervențiile deodată, pentru că eu voiam să fiu din nou pe scenă, peste două luni. Medicii zâmbeau și spuneau: „Vom vedea! Nu va fi chiar cum vrei tu!”, a mai spus actrița.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI