O situație revoltătoare are loc la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. Instituția a devenit cunoscută după dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat cu executare în primă instanță.
La DGASPC Teleorman, o angajată continuă să vină la serviciu, deși a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Presa locală scrie că e vorba de Daniela Pastramagiu, care a fost găsită vinovată pentru că și-a însușit sume mari de bani din ajutorul de stat oferit unor persoane vârstnice.
Ea continuă să lucreze la Protecția Copilului Teleorman și nu a fost eliberată din funcție nici măcat pe durata procesului. Faptele de care a fost găsită vinovată s-au petrecut în 2014, potrivit liberinteleorman.ro.
Daniela Pastramagiu era angajată la DGASPC Teleorman în iulie 20012, când se ocupa de evaluarea gradelor de handicap. Atunci, scrie presa locală, ea a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu clazuză de întreținere cu doi bătrâni, soț și soție, din comuna Buzescu.
Femeia se angaja să aibă grijă de cei doi vârstnici pentru tot restul vieții. În 2015, bătrâna a decedat, dar anterior fusese încadrată în gradul de handicap grav și beneficia de bani de la stat.
Numai că banii erau încasați chiar de Daniela Pastramagiu, angajată a DGASPC Teleorman, care se folosise de toate relațiile pe care le avea pentru a obține ajutoare sociale cât mai mari. Angajata a deshis un cont bancar pe numele bătrânei, fără ca aceasta să știe, iar la card avea acces doar Daniela Pastramagiu.
Așa a reușit să-și însușească toți banii primiți de la stat sub formă de ajutor social, bani care ar fi trebuit să ajungă, de fapt, la bătrână. După obținerea cardului bancar, între iulie 2014 și septembrie 2014, Daniela Pastramagiu a folosit cardul la bancomat, efectuând nu mai puțin de de 14 extrageri.
Procurorii au intrat pe fir, ulterior, și au descoperit că angajata de la Protecția Copilului Teleorman semnase în locul bătrânei la deschiderea contului bancar și derulase operațiuni financiare frauduloase. Ea a fost trimis în judecată și condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru operațiuni financiare derulate în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și fals sub semnătură privată.
Chiar și cu o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare și o perioadă de trei ani de interzicere a unor drepturi, Daniela Pastramagiu a continuat să lucreze în instituția publică.
Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, a declarat pentru presa locală că va verifica dacă cele relatate sunt adevărate. Colegii angajatei susțin, însă, că nu au observat ca femeia să fi luat vreo pauză de la serviciu.
Daniela Pastramagiu ar continu să evalueze alte persoane cu handicap. De precizat că legea le interzice unor persoane condamnate să ocupe funcții publice doar în anumite condiții.
Cel mai bun exemplu în acest sens este chiar Liviu Dragnea. Liderul PSD are o condamnare definitivă cu suspendare în dosarul Referendumului și, totuși, are dreptul să ocupa funcția de deputat în Parlamentul României.