Teleorman, insula roșie. Alexandria interzice mitingurile PNL ca să fie loc pentru iepurașii de Paște

Teleorman, insula roșie. Alexandria interzice mitingurile PNL ca să fie loc pentru iepurașii de Paște

Consiliul Local Alexandria, orașul reședință al județului Teleorman, a interzis manifestațiile publice în fața Casei de Cultură a orașului.

Decizia a fost luată vineri, 12 aprilie, într-o ședință extraordinară, convocată de primarul PSD Victor Drăgușin.

Propunerea ca mitingurile să nu fie permise în respectiva zonă îi aparține edilului.

Reprezentanții PNL susțin că graba nu e întâmplătoare, având în vedere că liberalii au anunțat că vor să organizeze acolo un miting electoral în data de 20 aprilie.

„Democrația a murit în Teleorman”, a declarat senatorul liberal Eugen Pîrvulescu, lider al PNL în Teleorman, citat de Hotnews. Eugen Pîrvulescu a participat la ședința în care s-a decis interzicerea manifestațiilor.

„Le-am spus și consilierilor locali că e grav ce au făcut astăzi. Nu e în atribuția consilierilor locali să interzică manifestările publice și au motivat că vine iepurașul în fața Casei de Cultură.” Eugen Pîrvulescu, lider PNL Teleorman

Alexandria: PNL ocolește iepurașii și face marș în loc de miting

Rămași fără loc pentru miting în Alexandria, liberalii spun acum că vor pregăti un marș electoral de amploare în Teleorman.

„Se produce aici o încălcare gravă a Constituției României, nu s-a întâmplat asta în ultimii 30 de ani în Teleorman și noi oricum facem marș. Nici nu discut cu ei. Le-am spus lucrul acesta. Este grav, dacă spuneau unii ceva despre ei până astăzi, eu îi apăram, dar de astăzi mi-e clar că aici e dictatură. Democrația a murit în Teleorman. Nu se poate să nu dea voie oamenilor să se manifeste public.” Eugen Pîrvulescu, lider PNL Teleorman

PNL Teleorman a depus săptămâna trecută o solicitare la Primăria Alexandria pentru autorizarea unui miting electoral în fața Casei de Cultură. Liberalii spuneau atunci că ar fi vrut să aducă la manifestație aproximativ 7000 de persoane.