05 iun. 2022 | 19:25

Dezvăluirea Părintelui Pimen despre Gigi Becali. De ce se duce des pe Muntele Athos. Nu vei ghici! VIDEO

Monden
Dezvăluirea Părintelui Pimen despre Gigi Becali. De ce se duce des pe Muntele Athos. Nu vei ghici! VIDEO
Gigi Becali este foarte credincios

Gigi Becali este foarte credincios și nu se ferește să-l mărturisească pe Iisus Hristos oriunde merge, după cum a mărturisit chiar latifundiarul din Pipera. Cu o avere de sute de milioane de euro, afaceristul îi ajută pe cei sărăci, face donații, ridică biserici și mănăstiri, fiind cunoscute „pelerinajele” făcute de românii fără posibilități materiale sau bolnavi în fața palatului său din Capitală.

Ce a făcut Gigi Becali pe Muntele Athos

Un călugăr român din Sfântul Munte Athos (Grecia) a dezvăluit ce minune a făcut Dumnezeu prin Gigi Becali. Relatările sale îți fac pielea de găină. Sunt dovada că sfinții lucrează prin oameni când te aștepți mai puțin.

Denumit „Grădina Maicii Domnului”, Muntele Athos este tărâmul lacrimilor călugărilor și al rugăciunilor neîncetate. Pentru foarte mulți credincioși, așa arată raiul. Recent, părintele Pimen a povestit că s-a întâlnit cu Gigi Becali, care l-a ajutat cu bani pentru a ridica o mănăstire în munte. Fără să știe cine este, călugărul a rămas profund impresionat de milostenia patronului FCSB.

Dezvăluirea unui călugăr român este surprinzătoare

Părintele Pimen a săpat în munte o biserică și mănăstire, dar s-a umplut de datorii ca să facă lucrarea Domnului. Totuși, nu și-a pierdut încrederea în Fecioara Maria, care i-a venit de îndată în ajutor.

„A venit un buldozer mare și a rupt muntele, a deschis locul. Doi ani de zile am muncit pentru a face stâlpi de susținere a muntelui. Hai să vă zic prima minune, are legătură cu un om din țară. Am început de la zero, mă știa lumea că eram deja din 2005 aici. Eu nu aveam un leu și se adunau datorii. Aveam un prieten, Sava, cu care încă am legătură. Și mă suna periodic să vadă ce fac și mă întreba de datorii. I-am zis că am adunat 10.000 de euro, apoi 20.000 de euro, apoi 30.000 de euro.

Am luat tot pe datorie, lumea mă știa și îmi spuneau că îmi dau pe încredere. Au zis că nu stau în banii mei. Lucram și adunam datorii. Prietenul meu a zis să mă opresc, că îmi vor da muncitorii în cap pentru că nu i-am plătit. I-am zis că nu fac casa mea, ci Casa Maicii Domnului. Eu muncesc cât pot, de restul se ocupă ea.”, a mărturisit Părintele Pimen în podcastul lui Mihai Morar.

Latifundiarul din Pipera face donații și achită datoriile mănăstirilor

Într-o zi, călugărul român se trezește cu o mașină scumpă în fața șantierului. Din ea coboară șase bărbați, unul dintre ei fiind chiar Gigi Becali. Preotul a relatat dialogul cu afaceristul, care i-a oferit bani cash pentru a-și plăti datoria de 30.000 de euro. Suma era ținută într-o sacoșă:

„Într-o zi trece pe aici un Range Rover și coboară 6 inși. Unul avea o pălărie pe cap și noi lucram la zid.
Gigi Becali: Doamne ajut[!
Părintele Pimen: Doamne ajut[!
Gigi Becali: Ce faceți aici?
Părintele Pimen: Muncim.
Gigi Becali: Merge treaba?
Părintele Pimen: Merge.
Gigi Becali: Bani aveți?
Părintele Pimen: Nu avem.
Gigi Becali: Dar datorii aveți?
Părintele Pimen: Avem.
Gigi Becali: Cât?
Părintele Pimen: 30.000.
Gigi Becali: Dă, bă, sacoșa încoace!”

„Nici nu auzisem de el”

Preț de câteva secunde, părintele Pimen a rămas blocat. Nu-i venea să creadă că a găsit rezolvare la problemele financiare. În continuare, călugărul a spus că Becali a mers la toate mănăstirile din Athos, cărora le-a plătit toate datoriile.

„A scos bani, a numărat 30 de mii, mi-a dat și a plecat. L-am tras pe unul de mânecă și am întrebat cine e. Mi-a zis că e Gigi Becali. Nu l-am căutat niciodată, nici nu auzisem de el, de numele lui. S-a dus la toate locașurile românești din Athos și a plătit toate datoriile lor, până când a terminat ce avea în sacoșă. A plecat și apoi a mai revenit. A dat bani bătrânilor să își repare chiliile, încât plângeau că e singurul care mai ajută Athosul. Banii spală păcatele, dacă există și pocăință”, a spus preotul.

Părintele Pimen Vlad (46 de ani) este starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Muntele sfânt Athos. Gesturile milionarului din Pipera sunt marcante pentru preoții din Grecia, martori la „minunile” venite de nicăieri.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro