19 ian. 2023 | 22:02

Dezastrul găsit de inspectorii ANPC într-un celebru afterschool din Bucureşti. A fost închis imediat

Social
Dezastrul găsit de inspectorii ANPC într-un celebru afterschool din Bucureşti. A fost închis imediat
Dezastrul găsit de inspectorii ANPC într-un celebru afterschool: rugină, mizerie și mâncare expirată sau cu mucegai. Cum trăiau copiii.

Dezastrul găsit de inspectorii ANPC într-un celebru afterschool din Capitală. Pentru a-i ține pe copii într-un mediu curat și sănătos, părinții scoteau din buzunare sume importante de bani. Numai că realitatea s-a dovedit a fi alta. Pe lângă faptul că unitatea a fost închisă, este supusă și cercetărilor penale. Reacția șefului ANPC, Horia Constantinescu.

Dezastrul găsit de inspectorii ANPC într-un celebru afterschool

Probleme de igienă în centrele educaționale nu mai reprezintă o noutate. Potrivit inspectorilor de la ANPC, astfel de situații sunt întâlnite din ce în ce mai des. În categoria acestor unități intră și un afterschool celebru din București, unde mai mulți părinți își duceau copiii pentru a se asigura că rămân într-un mediu sigur până la terminarea programului de muncă.

Pentru serviciile asigurate de reprezentanții afterschool-ului, părinții achitau sume importante de bani. Vorbim despre taxe lunare ce variau între 1.450 și 2.000 de lei. Deși mulți ar fi crezut că micuților le sunt puse la dispoziție condiții sănătoase de trai, lucrurile nu stau chiar așa.

Dezastrul de la celebrul afterschool a fost sesizat chiar de către un părinte care și-a luat copilul de la unitatea cu pricina. Adultul a realizat o serie de fotografii pe care le-a direcționat imediat către reprezentanții ANPC. A doua zi, dis de dimineață, inspectorii au „descins” la afterschool, unde au descoperit că minorii stăteau înconjurați de rugină și mizerie.

Mai mult decât atât, reprezentanții afterschool-ului serveau copiilor produse alimentare stricate, expirate sau chiar cu mucegai, potrivit comisarilor ANPC.

„Nu, nu-i adevărat nimic. Nu am ce discuta”

Conducerea unității a fost amendată cu o sumă de 22.000 de lei, dispunând și închiderea temporară a afterschool-ului. Pentru a putea funcționa din nou, reprezentanții afterschool-ului trebuie să remedieze toate neregulile sesizate de către inspectorii ANPC în cadrul unității.

Halucinant este că aceștia nu par să realizeze gravitatea situației. Când unul dintre reprezentanții afterschool-ului a fost întrebat dacă acuzațiile sunt reale, a negat.

„Nu, nu-i adevărat nimic. Nu am ce discuta”, s-a exprimat un reprezentant al celebrului asfterschool, într-o intervenție pentru Observator.

Conducerea afterschool-ului, supusă cercetărilor penale

Președintele ANPC a reacționat, în cazul de față. Horia Constantinescu a bătut obrazul reprezentanților unității supuse controlului, explicând că nu au „nici noțiuni de bun simț creștin”.

„Lucrurile sunt greu de imaginat. A pune pe masa celor mici… Am apelat inclusiv la organele de poliţie pentru a fi încadrată la punere în pericol cu bună ştiinţă a sănătăţii, pentru că – ştim cu toţii – metabolismul copiilor este mult mai sensibil. Există riscuri de zeci de ori mai mari”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Pe lângă închiderea temporară a unității, reprezentanții celebrului afterschool se confruntă și cu cercetări penale. Agenții de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Poliției București, au intrat pe fir imediat după investigațiile inspectorilor ANPC, care le-au solicitat intervenția.

Parteneri
Doliu în lumea filmului românesc. A murit marele actor Costel Constantin
Redactia.ro
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării
Click.ro
Cristina Ich, pozată GOALĂ în pat! Imaginea INDECENTĂ e pe net
Vocea.biz
Furtunile și vijeliile se extind în jumătate de țară, un nou cod galben emis de meteorologi. Avertizare de inundații în trei județe
Digi24
Cum arată la interior vila de lux, din Otopeni, în care locuiesc Jojo și Paul Ipate / FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Mondenă din România a recunoscut, în direct, că și-a înșelat iubitul: "Sunt o fată sinceră..." / VIDEO
Spynews
Noua lege de la 1 iulie. Este schimbarea pe care o așteptau milioane de români
Capital.ro
Frunzele, rădăcinile și florile de păpădie au multiple beneficii pentru sănătate. Planta terapeutică poate trata zeci de afecțiuni
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Mediaflux
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Când își plănuiesc Selly și Smaranda să devină părinți. Vlogger-ul a vorbit deschis despre acest subiect!
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro