Dezastru la Barcelona după plecarea lui Messi. Clubul are o datorie de 1,3 miliarde de euro

Dezastru la Barcelona după plecarea lui Messi. Clubul are o datorie de 1,3 miliarde de euro
Dezastru la Barcelona după plecarea lui Messi. Clubul are o datorie de 1,3 miliarde de euro

Dezastru la Barcelona după plecarea lui Messi. După ce a anunțat, în 5 august, despărțirea de starul argentinian, Joan Laporta, președintele clubului catalan, a susținut, luni, o altă conferință de presă. Laporta a dezvăluit proporțiile dezastrului financiar care a lovit gruparea de pe Camp Nou.

Dezastru la Barcelona după plecarea lui Messi

Dezastru la Barcelona după plecarea lui Messi. Clubul catalan trece printr-unul dintre cele mai dificile momente din ultimele decenii. Regulile fair-play-ului financiar impuse de La Liga au făcut imposibil înregistrarea noului contract al starului argentinian. Messi a ajuns, până la urmă, la PSG unde deja produce bani pentru gruparea din Paris. Joi, 5 august, Joan Laporta, președintele clubului catalan, anunța unei lumi uimite despărțirea de cel mai bun jucător al său.

Din păcate, moștenirea este una foarte grea. Masa salarială reprezintă, acum, 110% din veniturile clubului. Acest lucru este nesustenabil, știm asta. Nu credeam, atunci când am preluat clubul, că situația e așa de rea. Numerele sunt mult mai rele. Chiar nu avem de ales, nu am putut să înregistrăm contractul lui Messi”, a declarat Joan Laporta în conferința de presă din 5 august.

Clubul are o datorie de 1,3 miliarde de euro

Dacă Messi s-a „refugiat”, pe un salariu uriaș, la PSG, Barcelona a rămas cu problemele financiare. Astăzi, 16 august, Joan Laporta a susținut o altă conferință de presă în care a făcut precizări despre situația clubului. El a afirmat că datoriile se ridică la 1,3 miliarde de euro, cu 200 de milioane de euro mai mult decât în ianuarie.

Barcelona are o balanţă netă negativă de 451 milioane de euro şi o factură salarială care reprezintă 103 la sută din venitul total al clubului. E cu 20-25 la sută mai mult decât concurenţii noştri”, a precizat Laporta.

Dezastrul financiar a fost produs de vechea conducere, cea a lui Josep Maria Bartomeu, potrivit lui Laporta, care a cerut un audit când a preluat clubul, în ianuarie, iar rezultatele vor fi gata în septembrie, Până atunci, anumite nereguli au ieşit deja la iveală.

Suma de 222 milioane de euro obținută din vânzarea lui Neymar a fost cheltuită rapid, e o nebunie ce s-a întâmplat la club în mandatul lui Bartomeu! Au fost plătite comisioane importante intermediarilor, nu agenţilor, pe care le considerăm improprii şi care au produs efecte grave pentru economia societății. De exemplu, 8 milioane au fost plătite pentru un transfer de 40. O altă persoană din America de Sud a primit 8 ​​milioane de euro pentru descoperirea jucătorilor”, a detaliat Laporta.

Laporta a lăudat gestul lui Pique, care a renunțat la o parte substanțială din salariu, lucru ce a permis înregistrarea contractelor unor nou-veniți, Memphis Depay și Eric Garcia, scrie Daily Mail. El a mai adăugat că speră ca și alți vechi jucători să urmeze exemplul dat de Pique, precizând că înregistrarea contractului lui Kun Aguero, adus de la Manchester City, e încă problematică.

Urmăriți Playtech.ro și pe