Adevăratul salariu al lui Lionel Messi la PSG. S-a aflat abia acum

Adevăratul salariu al lui Lionel Messi la PSG. S-a aflat abia acum
Adevăratul salariu al lui Lionel Messi la PSG. S-a aflat abia acum

Adevăratul salariu al lui Lionel Messi la PSG. Starul argentinian a ajuns la vicecampioana Franței într-o mișcare ce a bulversat fotbalul mondial. Plătit regește la Barcelona, Messi nu va pierde nici la Paris statutul de cel mai bine plătit jucător din lume. A ieșit la iveală suma reală pe care superstarul o va încasa pe sezon de la gruparea de pe Parc de Princes.

Adevăratul salariu al lui Lionel Messi la PSG

Lionel Messi a devenit „regele” de la PSG. Jucătorul argentinian a fost nevoit să plece de la Barcelona, după probleme legate de fair-play-ul financiar cauzate de noul său contract. Messi a fost întâmpinat cu brațele deschise de conducătorii clubului parizian, dar și de fanii echipei. Presa internațională a anunțat că starul a încheiat un contract pe 2 ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă un an. Iar salariul anual acestuia va fi de 35 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri.

Când vezi echipa asta, chiar îți dorești să joci alături de acești jucători. Avem aceleași obiective. Îi știu pe toți jucătorii din echipă, ne cunoaștem foarte bine. A contat foarte mult că Neymar a fost aici, sigur. Acum, că suntem împreună, sperăm să putem câștiga cât mai mult. În afară de Ney, aici mai sunt Di Maria, Paredes și alții. Asta a cântărit mult atunci când mi-am ales următoarea echipă, a declarat Lionel Messi la conferința de presă de miercuri, unde a fost prezentat oficial ca jucător la PSG.

S-a aflat abia acum

Lionel Messi a câștigat sume uriașe la Barcelona, mai ales în ultimii 4 ani de contract. El a primit, în total, 555 de milioane de euro brut între 2017-2021. După plata impozitelor salariul său net ajungea la 71 de milioane de euro pe sezon. La negocierea noului contract cu Barcelona, Messi acceptase să renunțe la 50% din aceste câștiguri, după cum el însuși a declarat. Dar cum înțelegerea a picat, el a luat calea Parisului.

Iar aici, conform publicației Le Parisien, Messi va primi, de fapt, o sumă netă de 41 de milioane de euro pe sezon. Asta, după ce ar fi încasat și alte 40 de milioane de euro la semnarea contractului cu francezii. Prin urmare, el va avea în conturi 120 de milioane de euro, în total, după primii 2 ani de contract. Messi rămâne cel mai bine plătit fotbalist din lume. Colegul său, Neymar, primește aproximativ 37,5 milioane de euro pe an, în timp ce Ronaldo, la Juventus, încasează 30 de milioane. Dar banii dați lui Lionel Messi s-ar putea întoarce înmiit.

Deja, conform cotidianului Marca, în 24 de ore, s-au vândut/rezervat peste 800.000 de tricouri ale PSG-ului, inscripționate cu numele și numărul 30 ale fotbalistului argentinian. Aceasta ar însemna peste 90 de milioane de euro ce au intrat ori vor intra în conturile clubului. În plus, compania Nike, ce produce echipamentul, estimează că vor fi vânzări de 10 milioane de tricouri cu Messi în toată lumea. Acesta ar însemna profituri de miliarde pentru clubul care a reușit geniala aducere a marelui fotbalist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI