06 aug. 2021 | 10:25

Dezastru în Prahova, unde peste 7000 de oameni au rămas fără curent. Mai mulţi copaci, rupţi de vânt, au căzut pe şoselele din nouă localităţi

News
Dezastru în Prahova, unde peste 7000 de oameni au rămas fără curent. Mai mulţi copaci, rupţi de vânt, au căzut pe şoselele din nouă localităţi
Dezastru în Prahova, unde peste 7000 de oameni au rămas fără curent

Peste 7.000 de persoane au rămas fără energie electrică și mai mulți copaci au căzut pe șoselele din Prahova din cauza vântului puternic. Totul s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri, ca urmare a vijeliilor care au afectat județul.

Dezastru în Prahova în urma vijeliilor

Pompierii au intervenit în mai multe zone din județ, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. Câteva dintre acestea sunt: Băicoi, Dumbrava, Tomșani, Cocorăștii Mislii, Buda, Mizil, Cerașu, Cornu de Jos și Izvoarele, fiind degajați 11 pomi care au fost rupți de vânt.

Mai mult de atât, peste 7.000 de consumatori din localități precum Slon, Cerașu, Melicești, Telega, Darvari, Radila, Dumbrava, Poienarii Burchii, Scăieni, Olteni, Vâlcelele, Loloiasca, Parepa, Inotești, Colceag, nu mai au energie electrică. Autoritățile lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vijelii puternice cu rafale de peste 90 km/h, descărcări electrice, în unele zone grindină, averse torențiale ce ar putea depăși 35 l/mp. De asemenea, în cursul nopții, cetățenii localităților vizate au fost informați și avertizați prin intermediul mai multe mesaje RO-ALERT.

Copaci doborâți pe carosabil

Copacii au căzut pe carosabil și pe liniile electrice în diferite zone ale județului Harghita. Echipele de drumari sau cele ale distribuitorului de energie intervin pentru a remedia problemele. Un copac a fost dărâmat de vânturile puternice pe DN 13A, drumul care leagă municipiul Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc. Circulația s-a desfășurat pe un singur sens.

De asemenea, un copac a căzut pe liniile de tensiune în orașul Bălan. Aceeași situația a fost înregistrată și în localitatea Sâncrai. Aici, un cablu electric a fost rupt. Un arbore a fost lovit de fulger și a luat foc, potrivit ISU Harghita. Pentru stingerea acestuia au intervenit pompierii serviciului voluntar din localitate.

Județul Harghita se află sub cod portocaliu până vineri dimineață. Au fost prognozate vânt de până la 100 km/h, descărcări electrice, grindină și averse care pot ajunge până la 60 l/mp.

Un cod roșu a fost emis joi seară care vizează localitățile Atid, Șimonești, Săcel și Avrămești. Meteorologii au prognozat averse, vânt de peste 100 km/h, descărcări electrice și grindină. Locuitorii din zonele respective au fost alertați de un mesaj RO-ALERT.

Probleme mari au fost și la Târgu Jiu, chiar dacă aici furtuna a durat doar 10 minute. Atât a fost suficient ca acoperișul unui bloc să se desprindă și să cadă peste 20 de mașini parcate. Pe Transalpina vântul a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră. Chioșcurile din zonă au fost răsturnate de vijelie pe șosea.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro