Dezastru în Prahova, unde peste 7000 de oameni au rămas fără curent. Mai mulţi copaci, rupţi de vânt, au căzut pe şoselele din nouă localităţi

Dezastru în Prahova, unde peste 7000 de oameni au rămas fără curent. Mai mulţi copaci, rupţi de vânt, au căzut pe şoselele din nouă localităţi
Dezastru în Prahova, unde peste 7000 de oameni au rămas fără curent

Peste 7.000 de persoane au rămas fără energie electrică și mai mulți copaci au căzut pe șoselele din Prahova din cauza vântului puternic. Totul s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri, ca urmare a vijeliilor care au afectat județul.

Dezastru în Prahova în urma vijeliilor

Pompierii au intervenit în mai multe zone din județ, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. Câteva dintre acestea sunt: Băicoi, Dumbrava, Tomșani, Cocorăștii Mislii, Buda, Mizil, Cerașu, Cornu de Jos și Izvoarele, fiind degajați 11 pomi care au fost rupți de vânt.

Mai mult de atât, peste 7.000 de consumatori din localități precum Slon, Cerașu, Melicești, Telega, Darvari, Radila, Dumbrava, Poienarii Burchii, Scăieni, Olteni, Vâlcelele, Loloiasca, Parepa, Inotești, Colceag, nu mai au energie electrică. Autoritățile lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vijelii puternice cu rafale de peste 90 km/h, descărcări electrice, în unele zone grindină, averse torențiale ce ar putea depăși 35 l/mp. De asemenea, în cursul nopții, cetățenii localităților vizate au fost informați și avertizați prin intermediul mai multe mesaje RO-ALERT.

Copaci doborâți pe carosabil

Copacii au căzut pe carosabil și pe liniile electrice în diferite zone ale județului Harghita. Echipele de drumari sau cele ale distribuitorului de energie intervin pentru a remedia problemele. Un copac a fost dărâmat de vânturile puternice pe DN 13A, drumul care leagă municipiul Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc. Circulația s-a desfășurat pe un singur sens.

De asemenea, un copac a căzut pe liniile de tensiune în orașul Bălan. Aceeași situația a fost înregistrată și în localitatea Sâncrai. Aici, un cablu electric a fost rupt. Un arbore a fost lovit de fulger și a luat foc, potrivit ISU Harghita. Pentru stingerea acestuia au intervenit pompierii serviciului voluntar din localitate.

Județul Harghita se află sub cod portocaliu până vineri dimineață. Au fost prognozate vânt de până la 100 km/h, descărcări electrice, grindină și averse care pot ajunge până la 60 l/mp.

Un cod roșu a fost emis joi seară care vizează localitățile Atid, Șimonești, Săcel și Avrămești. Meteorologii au prognozat averse, vânt de peste 100 km/h, descărcări electrice și grindină. Locuitorii din zonele respective au fost alertați de un mesaj RO-ALERT.

Probleme mari au fost și la Târgu Jiu, chiar dacă aici furtuna a durat doar 10 minute. Atât a fost suficient ca acoperișul unui bloc să se desprindă și să cadă peste 20 de mașini parcate. Pe Transalpina vântul a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră. Chioșcurile din zonă au fost răsturnate de vijelie pe șosea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI