Detaliul observat de Dan Negru. Este de neînțeles decizia Guvernului

Dan Negru este unul dintre personajele din showbizul românesc care a fost destul de vocal cu privire la deciziile Guvernului încă de la începutul pandemiei. El a vorbit în repetate rânduri despre absurditatea unor măsuri de restricție privind combaterea răspândirii virusului.

Dan Negru, șocat de decizia autorităților privind carantina în Timișoara

De data aceasta, Dan Negru a atras atenția asupra unei decizii de neînțeles pe care Guvernul a luat-o în contextul pandemiei. În Timișoara, carantina nu s-a mai prelungit, asta deși rata de infectare a crescut. Decizia a fost foarte controversată, iar din analizele făcute de Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică a reieșit că restricțiile trebuiau să fie prelungite.

Prefectul din Timiș a declarat că nu au fost suficiente voturi astfel încât să se prelungească carantina, motiv pentru care măsura va expira luni, 22 martie, la miezul nopții.

În acest context, Dan Negru a scris pe pagina de Facebook faptul că orașul a intrat în carantină în momentul în care avea o rată de infectare de 7,36 la mia de locuitori. Acum, când rata de infectare a crescut la 8,19, carantina s-a ridicat, lucru de neînțeles.

„A ieșit Timisoara din carantină.  A intrat cu 7,36 la mia de locuitori și a ieșit cu 8,19.  Aveam treabă pe acasă săptămânile astea da’ nu m-am dus. Am respectat decizia ălora de la timonă. Azi dimineața m-a sunat mama ca sa o lămuresc .

Am ridicat din umeri… Cândva mai trăgea cu ochiu’ la mine, la Teo sau Brenciu. Acu’ își ia lumina doar de la analiști și de la sursele oficiale. Or lămuri-o ăștia cumva… #7și8”, a fost postarea făcută de Dan Negru.

Timișoara iese din carantină, deși rata de infectare a crescut

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș a transmis pe pagina de Facebook că măsura „nedreaptă” a carantinării a fost eliminată. El s-a arătat trist din cauza faptului că mulți timișoreni au avut de pierdut pe perioada carantinei și i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze.

„În această seară, în CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în crestere.

Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale.

Pe lângă apelul către voi, cetățenii, fac apel și către Primăria Timișoara și Prefectură, să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională și ajutor, acolo unde este nevoie”, a scris politicianul.