17 apr. 2024 | 09:10

Detaliul care s-a aflat despre Petre Roman, după moartea Mioarei. Ce ar fi făcut fostul premier după Revoluţie, ce acuzaţii i se aduc VIDEO

Politică
Detaliul care s-a aflat despre Petre Roman, după moartea Mioarei. Ce ar fi făcut fostul premier după Revoluţie, ce acuzaţii i se aduc VIDEO
„Nu avem de-a face cu o acuzaţie în sens juridic, ci avem de-a face mai degrabă cu o opinie politică.”

La începutul acestui an, pe 23 februarie, Petre Roman și familia sa treceau prin momente grele, după decesul celei care a fost Mioara Roman. Dar, la doar câteva luni de la acest moment a apărut și detaliul care s-a aflat despre Petre Roman, după moartea Mioarei, în același timp aflându-se și ce ar fi făcut fostul premier după Revoluţie, dar și ce acuzaţii i se aduc.

Care este detaliul care s-a aflat despre Petre Roman, după moartea Mioarei

Pe 23 februarie, la 83 de ani, fosta soție a lui Petre Roman, Mioara, pleca într-o altă lume după o perioadă relativ lungă de luptă cu o boală degenerativă nemiloasă. Trei zile mai târziu întreaga familie o conducea pe Mioara Roman pe ultimul drum, dar, surprinzător, fostul premier nu avea să participe la funerariile Mioare Roman, ulterior aflându-se și motivul pentru care Petre Roman nu a dorit să o vadă pe fosta soţie înainte de înmormântare.

Este vorba, de fapt, despre detaliul care s-a aflat despre Petre Roman, după moartea Mioarei, și anume informațiile conform cărora Procurorul General i-ar fi solicitat președintelui Iohannis semnarea cererii de trimitere în judecată și a umăririi penale în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Klaus Iohannis a semnat cererea în dosarul Mineriadei

În cursul zilei de ieri, așa cum anunța Administrația Prezidențială, Iohannis a semnat cererea solicitată de Procurorul General al României, privind urmărirea penală și trimiterea în judecată a fostului premier Petre Roman, precum și a fostul vicepremier, Gelu Voican Voiculescu.

Lovitura dură primită de Petre Roman. Va fi urmărit penal, Klaus Iohannis a semnat

Cei doi sunt urmăriți penal acum, pentru a doua oară, după ce în 2017 și 2018 s-a mai încercat același lucru, pentru evenimentele dramatice din 13-15 iunie 1990, când sute de mneri din Valea Jiului aveau să vină la București, chemați de autorități, și să înăbușe manifestațiile pașnice ale studenților, iar Piața Universității era curățată de minerii lui Miron Cosma.

Ce ar fi făcut fostul premier după Revoluţie

În calitatea sa de premier al României la momentul 13-15 iunie 1990, Petre Roman, conform dosarului instrumentat, ar fi fost implicat direct în luarea deciziilor de a le permite minerilor să intre în Piața Universității, și să facă ceea ce toată lume știe astăzi ce au făcut.

Pe de altă parte, în documentele parțial desecretizate în 2017, se mai constată că a fost de acord ca MApN să se ocupe cu hrana minerilor aduși din Valea Jiului pe toată perioada cât au stat în București.

Lovitura dură primită de Petre Roman. Va fi urmărit penal, Klaus Iohannis a semnat

Gelu Voican Voiculescu, Ion Iliescu & Petre Roman (13-15 iunie 1990)

Documentul semnat ieri de președinte pune în legitimitate solicitarea lui Alex Florența, Procurorul General al României, de a-i pune sub urmărire penală pe cei doi, fiind, de altfel, o lovitură dură primită de Petre Roman, care declara în 2017, referitor la acuzații, că „Eu pur şi simplu consider că această acuzaţie este o acuzaţie fabricată, o mistificare”.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Capital.ro
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro