13 sept. 2023 | 13:36

Detaliul care ar demonstra că Simona Halep s-ar fi dopat conştient. Un biochimist celebru atrage atenţia: ”Nu îţi trebuie anchetă”

Sport
Detaliul care ar demonstra că Simona Halep s-ar fi dopat conştient. Un biochimist celebru atrage atenţia: ”Nu îţi trebuie anchetă
”Refuz să accept decizia lor” - Simona Halep

Decizia din 11 septembrie anunțată de ITIA, de suspendare pentru 4 ani, a generat un adevărat val de reacții dure la adresa instituției, iar Simona Halep declara că va ataca decizia dată. Cu toate astea, conform Playsport.ro, ar exista detaliul care ar demonstra că Simona Halep s-ar fi dopat conştient.

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani

Pe 11 septembrie, după aproape un an de la acuzațiile de dopaj, ITIA a emis comunicatul prin care anunța decizia de 4 ani de suspendare pentru Simona Halep, care nu va mai putea juca tenis profesionist până în octombrie 2026, după ce agenția a constatat că românca a încălcat Programul Antidoping în Tenis (TADP) la US Open-ul din 2022.

Vezi și: Simona Halep îşi trăieşte umilinţa. Mesajul cu subînţeles primit de româncă de la Serena Williams

Halep a fost descoperită cu roxadustat în organism la turneul de Grand Slam de anul trecut, ceea ce a dus la o suspendare din partea ITIA. Ancheta a constatat, de asemenea, că au existat ”nereguli în pașaportul biologic al sportivei”.

Halep a dat o declarație după anunțul ITIA, precizând că intenționează să facă apel la decizia ITIA și că va acționa în justiție compania de suplimente pe care a folosit-o.

”Refuz să accept decizia lor de interzicere timp de patru ani. Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un rezultat după numeroase amânări nefondate și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor.

Sunt veșnic recunoscătoare pentru revărsarea de sprijin pe care am primit-o din partea familiei, prietenilor și fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele de aceste acuzații false și a mă întoarce pe teren.”, declara pe 11 septembrie sportiva româncă.

Citește aici: Prima declarație publică a Simonei Halep după suspendare. Decizia luată de româncă aruncă în aer tenisul mondial

Dar, conform celor de la Playsport.ro, ar exista, de fapt, detaliul care ar demonstra că Simona Halep s-ar fi dopat conştient.

Care este detaliul care ar demonstra că Simona Halep s-ar fi dopat conştient

Într-un interviu acord exclusiv colegilor de la Playsport.ro, un biochimist celebru atrage atenţia asupra acestui aspect, iar acuzațiile sale ar putea schimba cu totul lucrurile în ceea ce o privesc pe Simona Halep:

”Substanța Simonei Halep este hard, în timp ce meldoniumul pe care-l luau toți era o chestie pentru inimă. Că a dat cineva un exemplu. Ăsta nu mărește capacitatea de efort, doar protejează inima, să nu ne mai trezim cu un alt caz Ekeng.

(…) Vă întreb: cine e jucătoarea de tenis care are cea mai rapidă deplasare în teren din circuit? Simona Halep! Ce substanță s-a găsit în corpul acestei jucătoare? O substanță din categoria EPO, adică anduranță, celule roșii, oxigenare rapidă, revenire la fel.

Dacă suntem doi țărani proști, care vindem gogoșari în piață, ne răspundem la aceste două întrebări și nu mai avem nevoie de nicio anchetă. La fel, circulau în presă niște fotografii cu mușchii ei. Ce anchetă îți mai trebuie? Că e de domeniul evidenței. Și e un produs din categoria modernă.”, spune Dorel Tocitu, șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului, conform sursei citate.

Același specialist spune că detaliul care ar demonstra că Simona Halep s-ar fi dopat conştient stă și în demersul acesteia de cere o altă probă, proba B, despre care spune că ”foarte puțini sportivi au obținut rezultat contrar probei A.”

Detaliul care ar demonstra că Simona Halep s-ar fi dopat conştient. Un biochimist celebru atrage atenţia: "Nu îţi trebuie anchetă"

Dorel Tocitu este șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului

”E un prim pas greșit făcut de echipa lui Halep. Când tehnologia de depistare e atât de ridicată, nimeni nu și-ar compormite numele cu un verdict pozitiv în dreptul unui nume așa de mare din sportul mondial.

Când au zis că e proba pozitivă, vă asigur că au folosit numeroase aparate și mulți oameni au lucrat la caz. Singurul lucru cu care se mai poate spera la ceva era pe procedură.”

Află aici: Replica lui Patrick Mouratoglou, după mesajul Simonei Halep legat de suspendare: ”Este o rușine”

Dorel Tocitu: ”Vă trimit la declarația soției lui Mouratoglou”

În interviul acordat redacției Playsport.ro, același specialist a încercat să explice și alte aspecte ale situației din jurul Simonei Halep, făcând referire la declarațiile făcute de soția actualului anntrenor al Simonei, patricl Mourtadoglou:

”Esența dosarului e clară. Substanța se găsește în corpul sportivei, ea e responsabilă, indiferent cine ce a făcut. Dacă vreau să fiu malițios, vă trimit la declarația soției lui Patrick Mouratoglou, care zicea că o să se ocupe ea să nu mai dureze mult colaborarea pe partea de tenis. A luat-o gura pe dinainte.

Toate datele sunt în mâna echipei, pentru că, dacă ești profesionist, chiar dacă te duci la o Academie sau te pregătești la cosmodromul de la Baikonur, păstrezi legăturile cu oamenii care au pus o cărămidă la edificiul tău.

Mai soliciți discret un second opinion. ”Băi, îmi zice ăsta de acum să mă tund chel”. Îl întreb și pe ăla dinainte. ”Băi, tu crezi că m-ar ajuta să n-am păr?” Dar ea dintr-odată a zis că ăia dinainte nu mai sunt buni, de acum am alții, ce i-o fi arătat Mouratoglu acolo.”, a mai declart Dorl Tocitu.

Vezi și: Profesorul care a analizat probele Simonei Halep contestă suspendarea. A explicat ce a găsit în firele de păr ale sportivei : ”Condamnăm o nevinovată”

Deși se speculează ideea unui dopaj voit, Simona Halep, inclusiv în cursul zilei de astăzi, a declarat că se consideră nevinovată și chiar șocată de decizia dată de ITIA. Rămâne acum ca avocații acesteia să construiască noua strategie de a ataca sentința ITIA.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Android, luat în vizor de hackeri. Pericolul mare pentru telefoane
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
UNGARIA a dat ordin. Șoferii români care au INTERZIS peste graniță. Se aplică din 19 mai
Capital.ro
Câţi bani a strâns un român, în medie, la Pilonul II de pensii. Suma lunară a crescut cu 50%
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro