Detalii de ultimă oră despre cazul bărbatului suspectat că şi-a ucis în bătaie fetiţa de doi ani. Ce acuzații i se aduc

Detalii de ultimă oră despre cazul bărbatului suspectat că şi-a ucis în bătaie fetiţa de doi ani. Ce acuzații i se aduc
Detalii de ultimă oră despre cazul bărbatului suspectat că şi-a ucis în bătaie fetiţa de doi ani. Ce acuzații i se aduc

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au schimbat încadrarea juridică a faptei din omor în ucidere din culpă. Cu toate acestea, îl acuză pe bărbat de fapte foarte grave, respectiv rele tratamente aplicate minorilor, corupere sexuală și viol.

Acuzat de ucidere din culpă și viol

Noi detalii apar în cazul bărbatului din Ivești, care este acuzat că și-a bătut fetița de doi ani până la inconștiență. Inițial, mama fetiței a sunat la 112 și a spus că cea mică s-a înecat. Medicii de pe SMURD și de la Spitalul de Urgență pentru Copii din Galați au încercat să o salveze, însă în zadar.

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz, după ce medicii au constatat că fetița prezenta mai multe vânătăi la nivelul capului, corpului și picioarelor, însă niciun semn de înec. Daniel Iacomi, tatăl fetiței, a fost arestat la scurt timp. Acesta este suspectat că ar fi provocat moarte copilului.

Tatălui fetiței i s-a adus la cunoștință schimbarea încadrării juridice și a fost audiat în prezența apărătorului ales. De asemenea, Tribunalul Galați a cerut instanței prelungirea măsurii arestării preventive a bărbatului pentru 30 de zile, iar solicitarea a fost admisă.

”La acest moment, inculpatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, 4 infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor, 4 infracţiuni de loviri sau alte violenţe, corupere sexuală a minorilor în formă continuată, corupere sexuală a minorilor şi viol”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Crimă urmată de sinucidere

Polițiștii au găsit-o pe femeie decedată în casă, iar pe concubinul acesteia spânzurat în grajd. Cei care au găsit trupurile celor doi au fost copiii femeii, care au și anunțat autoritățile. Tragedia a avut loc în comuna Independența. Fata de 17 ani și fratele mai mic, de 9 ani și-au găsit mama moartă în casă, iar pe tatăl vitreg spânzurat în grajd.

Aceștia au sunat la 112, iar la fața locului au venit medicii de pe SMURD, însă nu au mai putut face nimic pentru cei doi, fiind nevoiți să constate decesul celor doi. Vecinii spun că cei doi se certau des.

”Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 26.08.2021, într-un imobil din comuna Independenţa, judeţul Galaţi au fost identificate două cadavre, prezentând urme de violenţă asupra lor. În cauză s-a dispus efectuarea unor autopsii medico – legale, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs decesul celor două persoane menţionate anterior. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Urmăriți Playtech.ro și pe