Detalii de ultimă oră. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti

Detalii de ultimă oră. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti
Detalii despre tragedia de al spitalul Târgu-Cărbunești

Ce s-a întâmplat cu stația de oxigen de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti? Răsturnare de situație în dreptul unității medicale. Care a fost, de fapt, problema? Evenimentul tragic s-a soldat cu moartea a trei persoane.

Detalii caz spitalul din Târgu-Cărbuneşti

Răsturnare de situație la spitalul din Târgu Cărbunești! Situația este critică la unitatea medicală menționată. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma tragediei petrecute chiar în această dimineață.

Autoritățile au constatat în jurul orei 07:00 o defecțiune tehnică la sistemul de alimentare de oxigen a pacienților internați la Secția ATI. Aceasta a necesitat transferarea din secție a pacienților internați. Din păcate, trei persoane au murit în urma celor petrecute.

Comunicat Poliție

”La data de 22.10.2021, ora 09:00, polițiștii din cadrul S.I.C.- IPJ Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, constând în aceea că, în dimineața de 22.10.2021, în jurul orei 07:00, la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților, internați la Secția ATI a Spitalul de Urgență Tg-Cărbunești (Spital Covid), s-a produs o defecțiune tehnică, fapt ce a necesitat transferarea din secție a pacienților internați. În aceste împrejurări a survenit decesul a două persoane, în vârsta 76 ani, respectiv 55 ani, ambele internate la secția ATI.

A fost informat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj care a dispus ca dosarul să fie înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești, urmând ca, ulterior, să fie înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova spre competentă soluționare”, se arată în comunicatul Poliției.

  • Bilanțul pacienților transferați:

13 la Spitalul Tg-Jiu
7 la Spitalul Rovinari
1 la Spitalul CFR Craiova
2 la Spitalul Novaci

Ce s-a întâmplat cu stația de oxigen?

Conform Antena 3, în urma verificărilor s-a stabilit că stația de oxigen funcționa perfect, dar firma care trebuia să se ocupe de mentenanță a găsit 0 oxigen în instalație. Concret, nu a fost vorba despre o defecțiune, ci despre faptul că stația nu fusese încărcată.

La unitatea medicală a ajuns o autocisternă cu oxigen lichid care a alimentat recipientul care rămăsese gol. Nimeni nu știe la acest moment cât timp au stat pacienții internați fără oxigen.

”Într-adevăr, spitalul a rămas fără oxigen în această dimineață. Am fost nevoiți să ducem pacienții din spital către alte spitale, iar acum pacienții se reîntorc în saloanele de unde au plecat.

Chiar în acest moment am dat sarcină să îmi emită un ordin de prefect astfel încât corpul de control și o comisie mixtă de la ISU și DSP să meargă să verifice tot ceea ce s-a întâmplat, pentru a stabili vinovăția celor implicați în acestă situație. Nu pot să vă ascund, am fost la un pas de dezastru!”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul de Gorj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI