14 iul. 2024 | 10:07

Destinația din munții Europei unde localnicii știu limba română. Te vei simți ca acasă, trebuie să mergi ca să te convingi

Turism
Destinația din munții Europei unde localnicii știu limba română. Te vei simți ca acasă, trebuie să mergi ca să te convingi
Destinatia din muntii Europei unde localnicii stiu limba romana

Românii care vor străbate vara aceasta munții Europei s-ar putea să aibă parte de o surpriză cât se poate de plăcută, asta pentru că există o anumită destinație de vacanță, unde localnicii vorbesc perfect limba română. Află, din rândurile de mai jos, despre ce loc este vorba. Trebuie neapărat să ajungi aici!

Orașul din Europa unde localnicii știu limba română

În una dintre cele mai vizitate țări de către români, Grecia, există un oraș în care localnicii știu foarte bine limba română. Este vorba despre Metsovo.

Acest oraș se află în Munții Pindus și, de regulă, turiștii îl preferă pentru activitățile de iarnă. Cu toate acestea, Metsovo este la fel de fermecător și vara, atrăgând turiști chiar și în zilele caniculare.

Românii care ajung în Metsovo se pot considera norocoși, fiindcă peisajul este unul de basm. Este un oraș tipic grecesc, unde timpul pare că a stat în loc.

Locuitorii de aici nu doar că au învățat limba română, dar se pare că au și preluat din spiritul nostru ospitalier. Românii care vor să ajungă aici trebuie să știe că se pot bucura de mâncăruri delicioase, de celebrul vin de Metsovo și de multe alte bunătăți.

Motivul pentru care în Metsovo se vorbește limba română

Metsovo mai este cunoscut și sub numele de ”orașul vlahilor”. Aici se vorbește limba română datorită prezenței unei comunități de aromâni, cunoscuți și sub numele de ”vlahi”, denumire pentru grupurile etnice din Balcani.

Aromânii din Metsovo vorbesc foarte bine aromâna, un dialect al limbii române. Când aceștia au migrat, Metsovo a fost unul dintre orașele unde s-au stabilit.

În prezent, comunitatea de aromâni din Grecia este numeroasă. De-a lungul timpului, aromânii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și păstra limba, tradițiile și cultura. Astfel, în ciuda influențelor grecești, comunitatea de aromâni nu a renunțat la identitatea sa.

Citește și Destinația de vacanță care a devenit preferata românilor. E mai ieftină decât Grecia, cât costă un sejur de şapte nopți în Albania!

Metsovo, destinația ideală pentru turiștii români

Metsovo poate fi destinația ideală pentru turiștii români. Pe lângă faptul că se vor simți ca acasă, românii se pot bucura de mixul de culturi și de peisajele unice, atât pe timpul iernii, cât și pe timpul verii.

Orașul păstrează tradițiile de-a lungul anilor, oferind vizitatorilor posibilitatea de a experimenta mâncăruri delicioase și faimosul vin de Metsovo. Atmosfera autentică, ospitalitatea localnicilor și peisajele montane spectaculoase fac din Metsovo o destinație de neuitat.

Pentru cei care caută o escapadă liniștită, dar plină de aventuri, Metsovo oferă trasee montane pitorești, activități de schi în sezonul rece și plimbări relaxante vara.

Indiferent de sezon, acest oraș grecesc cu influențe românești își așteaptă vizitatorii cu brațele deschise, promițând o experiență culturală și naturală de neuitat.

Citește și Paradisul din România cu cele mai frumoase priveliști. Trebuie să-l vezi, este destinația turistică a anului 2024!

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro