România are foarte multe destinații turistice unice în Europa, dar și în lume. O anumită parte a țării noastre a fost numită „destinația turistică a anului 2024”. Mii de turiști din străinătate vin aici în fiecare an.
Delta Dunării a fost declarată „Destinația anului” la categoria Regiuni eco-turistice a concursului „Destinația anului 2024”. Juriul a fost format din peste 200 de experți.
Câștigătorii competiției au fost anunțați marți seară, în cadrul unei gale găzduite de Ateneul Român. Aici au fost prezenți reprezentanți ai ministerelor Economiei, Turismului şi Antreprenoriatului şi Culturii, zeci de primari, membri şi preşedinţi ai consiliilor judeţene și mulți alții.
„Sutele de mii de voturi ale publicului pe platforma destinatiaanului.ro, un juriu format din peste 200 de experţi, dar şi un amplu studiu sociologic au stabilit clasamentul acestui an în cele 12 categorii ale competiţiei. (…)
Competiţia a inclus anul acesta în premieră şi destinaţii din Republica Moldova, cel mai bine situat în clasamentul final fiind satul Văleni din raionul Cahul, care a câştigat Premiul special Destinaţia Anului 2024 în Republica Moldova”, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Institutul pentru Oraşe Vizionare.
Delta Dunării a fost urmată în clasament de Țara Dornelor, iar pe locul al treilea s-au situat Ţara Haţegului şi regiunea „Băile Tuşnad şi împrejurimile”, cele două fiind la egalitate.
Un alt premiu care a fost înmânat a fost „Destinația Anului 2024” și a mers către municipiul Sibiu.
„Alegerea Sibiului ca Destinaţia Anului 2024 este recunoaşterea activităţii susţinute şi a colaborării unice între mediul public şi cel privat şi între autorităţile municipale şi cele judeţene”, a precizat Simona Constantinescu, președintele juriului.
În zona brațul Sfântul Gheorghe au apărut din nou păsările flamingo, potrivit reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. Aceștia spun că păsările flamingo sunt scumpe la vedere și apar în anumite perioade a anului.
„Cu penajul lor în diferite nuanțe de roz și modul grațios în care se mișcă prin apele puțin adânci în căutarea hranei, ca adevărați ambasadori ai biodiversității, vin și adaugă un plus de frumusețe habitatelor naturale deltaice”, precizează ARBDD.