Destinația de vacanță, ireal de frumoasă, din apropierea României. Se poate ajunge cu mașina, locul este superb

Destinația de vacanță, ireal de frumoasă, din apropierea României. Se poate ajunge cu mașina, locul este superb
Destinatia de vacanta, ireal de frumoasa, din apropierea Romaniei. Se poate ajunge cu masina, locul este superb

Dacă ai câteva zile libere la dispoziție și vrei să pleci într-o călătorie exotică, în apropiere de România, specialiștii în turism au găsit câteva destinații favorite ale românilor, unde poți ajunge cu mașina personală. Cei de la Stiri din lume au realizat un clasament al celor mai frumoase cinci stațiuni pe litoral, apropiate de România.

5 destinații de vacanțe unde poți ajunge cu mașina din România

Dubrovnik

Cum arata litoralul croat din Dubrovnik
Cum arata litoralul croat din Dubrovnik

Considerată stațiunea „Rai pe Pământ”, Dubrovnik este una dintre cele mai cunoscute stațiuni turistice de la Marea Adriatica. Notorietatea orașului din sudul Croației a căpătat dimensiuni astronomice, datorită serialului de succes Game of Thrones.

Pentru a ajunge la Dubrovnik, trebuie să parcurgi un traseu de 1.022 km, ce poate fi parcurs cu mașina personală în circa 14 – 15 ore. Este o destinație de vacanță pe care nu trebuie să o ratezi.

Thassos

Cum arata litoralul din Thassos
Cum arata litoralul din Thassos

Una dintre cele mai populare destinații turistice de pe meleagurile elene, Thassos este cunoscută drept „insula de smarald” a Greciei.

Este situată în partea de nord a Mării Egee, la doar 600 km distanță de capitala României, București. Pentru a ajunge în Thassos cu mașina, cel mai scurt traseu este București – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Xanthi – Keramoti – Thassos.

Dacă pleci la primele ore ale dimineții, vei petrece toată ziua pe drum și vei ajunge la destinația finală în aproximativ 11 – 12 ore.

Lefkada

Cum ajungi din Bucuresti pana in Lefkada
Cum ajungi din Bucuresti pana in Lefkada

O altă insulă vizitată adesea de români este superba Lefkada. Nisipul fin, apa cristalină, plajele curate și serviciile impecabile ale grecilor o transformă într-o destinație de vacanță de vis.

Lefkada este a patra ca mărime din arhipelagul insulelor ionice, fiind singura insulă grecească la care se poate ajunge fără ferryboat.

Traseul din Capitală până în Lefkada este de 1.022 km, iar traseul este următorul: București – Ruse – Byala – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Egnatia – Prefeza – Lefkada.

Halkidiki

Halkidiki este in topul celor mai frumoase destinatii turistice de vara
Halkidiki este in topul celor mai frumoase destinatii turistice de vara

Arhipeleagul Halkidiki este una dintre locațiile preferate ale românilor. În acest loc de vis din Grecia găsești multe destinații turistice, pensiuni și hoteluri, potrivite atât pentru un sejur în doi cu partenerul de viață sau cu întreaga familie.

Cei care vor să ajungă în Halkidiki cu autoturismul personal pot opta pentru următoarea rută de 750 de kilometri: Bucuresti – Russe – Byala – Pleven – Sofia (centură) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Salonic – Halkidiki).

Albena

Plaja din Albena, Bulgaria, este favorita romanilor
Plaja din Albena, Bulgaria, este favorita romanilor

Albena este, fără îndoială, una dintre cele mai populare și impresionante stațiuni de pe litoralul Mării Negre, situată la 40 km de Varna.

Stațiunea este renumită pentru plaja vastă, cu nisip fin și apa cristalină, care îmbie turiștii de toate vârstele să vină, să se relaxeze pe un șezlong, bucurându-se de razele blânde ale soarelui.

Cel mai rapid traseu presupune să pleci din București și să parcurgi o rută de 342 km, traversând orașele Călărași – Silistra – Dobrich – Albena.