Destinația de vacanță luată cu asalt de români în vara 2022. Prețurile sunt foarte mici în comparație cu cele de pe litoralul românesc

Destinația de vacanță luată cu asalt de români în vara 2022. Prețurile sunt foarte mici în comparație cu cele de pe litoralul românesc
Destinatia de vacanta luata cu asalt de romani in vara 2022. Preturile sunt foarte mici in comparatie cu cele de pe litoralul romanescc

Pe timp de vară, românii aleg ca principale destinații turistice Grecia, Bulgaria sau Turcia pentru a petrece o vacanță liniștită pe litoral, bucurându-se de soarele blajin, marea curată ca lacrima și mâncarea bună de la restaurante. Cu toate acestea, în 2022, tot mai mulți români s-au orientat către o altă țară renumită pentru plajele sale fine și prețurile accesibile.

Cât costă un șezlong pe plaja din Albania

În toiul sezonului estival, românii caută tot felul de oferte, care mai de care mai avantajoase, pentru a pleca într-o vacanță binemeritată pe litoral. Cei care preferă o locație diferită de Turcia, Bulgaria sau Grecia, pot alege să meargă în Albania.

Această țară europeană este perfectă pentru a petrece un concediu binemeritat alături de familie sau prieteni. În ceea ce privește prețurile, un sejur pe litoralul albanez te poate costa mult mai puțin decât un weekend în stațiunile din România.

De exemplu, pe grupurile de vacanțe de pe rețelele sociale, turiștii au început să se intereseze de prețurile unui șezlong, cât costă cazarea la o unitate hotelieră, precum și câți bani dai pe o masă la restaurant.

În stațiuni precum Durres sau Sarande din Albania, un șezlong costă în jur de 20 de lei, pentru o bere plătești 8 lei, iar parcarea pentru o zi te face să scoți din buzunar 20 lei.

„Umbrelă + 2 șezlonguri – 1000 lek (40 lei), o bere la bar – 200 lek (8 lei), parcare pentru cei care nu sunt cazați la hotel – 500 lek pentru o zi (20 lei). Sincer, mă așteptam la prețuri mult mai mari având în vedere ca cea mai ieftină cameră în hotel am văzut ca depășește 100 euro”, a povestit un turist din Albania, pe rețelele sociale.

Cât costă o masă la restaurant pe litoralul albanez

Într-o altă postare, turistul prezintă prețurile la diferite preparate culinare pe care le poți servi la restaurantele din stațiunile albaneze.

 „O ciorbă de pește 12-16 lei, un platou serios cu fructe de mare costă 32 de lei, un gyros mare de pui sau porc 12 lei, o mâncare tradițională undeva la 16-20 de lei, o bere la halbă 6-8 lei.”, a completat turistul român.

Nu este de mirare că stațiunile de pe litoralul albanez devin din ce în ce mai populare, pe zi ce trece, având în vedere faptul că plajele din Albania sunt extrem de atrăgătoare. Nisipul auriu și fin, apa curată precum cristalul și serviciile impecabile au crescut cererea pentru ofertele vânate de români.

Urmăriți Playtech.ro și pe