Despăgubiri colosale cerute de familia Raisei polițistului care le-a ucis fiica. Cât cer rudele fetei rănite, prietena ei

Ancheta în cazul tragediei din Capitală, în urma căreia o fetiță de 11 ani a murit după ce a fost lovită din plin de o mașină de poliție, iar prietena ei a fost rănită, continuă. Mâine, polițistul care se afla la volan urmează să fie audiat din nou, timp în care familiile celor două victime se pregătesc să ceară despăgubiri uriașe. Mai multe detalii, în continuare.

Despăgubiri colosale cerute de familia Raisei

Au trecut cele mai cumplite șase zile din viața părinților Raisei. În prezent, moartea copilei lor, pe trecerea de pietoni, este cel mai intens dezbătut subiect din România, întors pe toate fețele.

Părinții micuței de 11 ani, care a decedat după ce a fost lovită de o mașină de poliție, nu vor decât să se facă dreptate. Avocatul familiei spune că se vor cere despăgubiri maxime pentru moartea Raisei: 6 milioane de euro.

„Zilele următoare cererea pe care o vor înainta Parchetului și instanței e de constituire ca parte civilă la plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei. Iar în partea cealaltă se gândește familia la 1 milion de euro pentru fracturile suferite și traumă“, a declarat Adrian Cuculis, conform stiri.tvr.ro.

Mâine, polițistul care a provocat cumplitul accident din Capitală va fi audiat din nou, Constantin Popescu aflându-se acum sub control judiciar. Surse apropiate anchetei susțin, potrivit sursei citate, că bărbatul s-ar fi uitat pe telefon chiar înainte de a da peste cele două minore pe trecerea de pietoni.

„Văzând și eu înregistrarea, așa pare că nu era pregătit să ofere prim ajutor în situația unui accident. Polițistul avea această obligație să fie pregătit și pentru astfel de situație de criză. Din ceea ce am văzut în spațiul public, nu era tocmai pregătit“, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.

Citește și: Cutremurător! A fost făcută publică înregistrarea apelului la 112 de către polițistul care a ucis-o pe Raisa: „Se mișcă! Spuneți-mi ce să-i fac, vă rog“

Câți bani i se cer polițistului care a provocat accidentul

În primele declarații date după tragedie, oficialul a mai spus și că ar fi trebuit folosite și semnalele acustice, nu doar cele luminoase.

Potrivit unor surse judiciare, agenții de poliție nu mai țin cont, de regulă, de nimic când folosesc aceste dotări. Ba chiar fac asta, abuzic, când se termină tura, spun șefii din poliție.

Reguli noi pentru polițiști după moartea fetiței

„În foarte scurt timp încercăm să achiziționăm un sistem care să permită auditarea activității polițiștilor. E foarte important să știm unde se află, e foarte important să reducem timpul de reacție, să avem un control cât mai adecvat asupra lor. Mișcările polițiștilor, forma de reacție. Nu vom mai permite și eu personal nu permit astfel de forme de manifestări“, a anunțat Benone Matei, şeful Poliţiei Române.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI