Produsul alimentar adorat de străini. Se află pe primul loc în preferinţele culinare și costă destul de puțin. Iată ce preferă străinii să cumpere cel mai des din supermarketurile din România!
Produsele tradiţionale româneşti sunt la mare căutare și pe plan extern! De-a lungul timpului, multe dintre preparatele culinare i-au fascinat pe turiștii de peste hotare. Recent, TasteAtlas a realizat un top al alimentelor, având la bază recomandările făcute de străinii care călătoresc în lumea întreagă. Așadar, un produs alimentar din România se află în topul preferințelor turiștilor de pretutindeni. Se regăsește în orice supermarket, iar oamenii sunt pur și simplu fascinați de el. Gustul este unul autentic!
Este vorba despre mujdeiul de usturoi, care a ajuns să fie consumat foarte des de străini. Acesta ocupă primul loc în topul Taste Atlas cu produse românești. Această delicatesă dă un gust aparte mâncărurilor, iar turiștii care ajung la noi în țară nu uită să-l comande cât mai des. De asemenea, alte produse tradiționale românești lăudate de turiști sunt plăcinta macedoneză sau plăcinta armânească, care conține praz, ștevie, spanac sau urzici.
În plus, Taste Atlas a întocmit un clasament al celor mai gustoase feluri de mâncare vegane, iar țara noastră are asigurate patru dintre cele 50 de locuri la nivel mondial.
În cadrul acestui top al celor mai bune mâncăruri tradiţionale vegane, fasolea bătută ocupă locul 12 cu un scor de 4.4, același cu cel al ardeilor copți. Pe locul 21 se află delicioasa salată de roşii cu ceapă, iar locul 34 este ocupat de ghiveciul de legume.
„Salata de roșii este un preparat simplu, caracteristic bucătăriei românești. Pregătirea este relativ simplă deoarece constă în tăierea roșiilor în bucăți și amestecarea lor cu dressingul care se face prin combinarea uleiului de măsline, oțet balsamic, ceapă și usturoi cu condimente precum cimbru și busuioc.
Acest tip de salată se consumă de obicei cu pâine proaspătă sau combinată cu brânză de vaci și poate servi chiar și ca topping de bruschetta. Când este refrigerat, vasul se va marina în sucuri proprii, oferind mai multă aromă în proces”, susțin experții despre celebra salată românească.