Desertul preferat al Reginei Angliei. Românii sunt înnebuniți după el, dar le este lene să îl facă

Desertul preferat al Reginei Angliei. Românii sunt înnebuniți după el, dar le este lene să îl facă
Desertul preferat al Reginei Angliei. Are o rețetă specială

Darren McGrady, bucatarul Casei Regale de mai bine de 15 ani, a dezvăluit că suverana nu consumă alimente bogate în amidon, decât dacă nu este în meniul unui eveniment național sau internațional. Majestatea Sa preferă mese alcătuite din pește sau pui, preparate pe grill, cu două tipuri de legume. ”Scăparea” sa sunt deserturile, dar nici ele multe la număr. Îi plac tortul de biscuiți cu ciocolată și clătitele, dar unele speciale, pentru care a conceput o rețetă.

Rețeta pentru desertul preferat al Reginei Angliei

Rețeta ei personală a fost dezvăluită pentru prima dată într-o scrisoare publicată în cartea ”Letters of note”, scrisă de Shaun Usher, în 2014. Ele nu sunt orice fel de clătite, ci unele mai pufoase decât cele americane, care sunt puțin mai groase decât cele obișnuite, franțuzești.

Modul de preparare gândit de Majestatea Sa funcționează atât de bine, încât chiar și fostul președinte american Dwight Eisenhower s-a declarat mare fan. El și soția sa, Marnie, au vizitat-o pe regină la moșia ei din Balmoral, Scoția, când regina avea 34 de ani. De-a lungul șederii lor, monarhul le-a câștigat simpatia cu deserul ei. Văzându-l exaltat pe șeful de stat, i-a scris o scrisoare personală prin care i-a împărtășit rețeta.

Ingrediente

  • patru cești de faină
  • patru linguri zahăr tos
  • două cești cu lapte
  • două ouă
  • două lingurițe bicarbonat de sodiu
  • două lingurițe bitartrat de potasiu
  • două linguri de unt topit

Mod de preparare

Bate ouăle cu zahărul și aproximativ jumătate din cantitatea de lapte. Adaugă făina și amestecă energic, adăugând treptat și restul de lapte, apoi încorporează și untul topit. Încălzește puțin unt într-o tigaie, până se încinge, și toarnă două sau trei linguri mari de aluat. Când aluatul clocotește deasupra și este îndeajuns rumenit, întoarce și pe partea cealaltă.

Prăjitura care călătorește mereu cu ea

Chiar dacă regina Elisabeta nu consumă amidon, este un mare fan al prăjiturii din biscuiți cu ciocolată. Îi place atât de mult, încât aceasta călătorește mereu cu ea. Bucătarul de la Casa Regală a explicat că, dacă Majestatea Sa călătorește la Castelul Windsor și rămân câteva bucăți din prăjitură, un bucătar va călători cu desertul ei.

„Atunci, Maiestatea Sa va astepta ca ultima portie sa-i fie trimisa in camera, deoarece ii face placere sa manance si ultima felie. Este singura prăjitură din care ea comandă o bucată în fiecare zi, până când se termină. Mănâncă o mică bucată în fiecare zi, până când rămâne în bucătărie o bucățică minusculă. Însă chiar și acea bucățică minusculă trebuie să i-o pastrezi. Dacă lipsește o firimitură, ea remarcă acest lucru. Reginei îi place atât de mult acest desert, încât, atunci când se deplasează prin regat, Chocolate Biscuit Cake o urmează peste tot, cu trenul”, a mărturisit Darren McGrady.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI